Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 22. 2. 2021 do 28. 2. 2021 (nasedel obljubam o dobičku in nakazal 10.000 evrov, posekal 40 jablan,…)

1. 3. 2021 13:51

POŽAR

22.2.2021 so bili obveščeni, da je prišlo v Prelogah pri Šmarju do požara na travniku. Policisti so na kraju ugotovili, da je na drogu za električne napeljave zaradi vetra snelo električni vodnik. Ko je kabel padel na tla je prišlo do iskrenja in manjšega požara.  Zagorela je trava na travniku in nekaj suhih kock sena. Gasilci so ogenj pogasili, delavci Elektro Celje pa popravili poškodovani električni vodnik. Do ogrožanja ljudi na srečo ni prišlo, nastala pa je manjša materialna škoda.

PROMETNA NEZGODA S POBEGOM V LASTNIČU

22.2.2021 je bila tukajšnja policija obveščena o prometni nezgodi v Lastniču. Policisti so na kraju ugotovili, da je NN voznik os. avt. Audi A4, rdeče barve MB reg območja zaradi nepravilnega srečevanja trčil v nasproti vozečo voznico os. avt. Med vozili je prišlo do oplaženja, voznik Audija pa je po PN s kraja odpeljal, ne da bi nudil podatke drugi udeleženi. Policisti za pobeglim voznikom poizvedujejo in bo zoper njega po izsleditvi uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu.

SPLETNA GOLJUFIJA

25.2.2021 sta se na PP Šmarje pri Jelšah zglasila dva občana, ki sta v mesecu decembru 2020 opazila oglas, ki je obljublja velike dobičke pri vlaganju v vrednostne papirje. Po vzpostavljenem kontaktu jima je NN oseba predstavila poslovanje, tako da sta ji oškodovana tudi omogočila dostop do njune spletne banke. NN oseba je sredstva iz njunega TRR nakazala na druge račune v RS in tujini in jo skupno oškodovala za preko 10.000 EUR Policija bo NN storilca skušala izslediti in ga ovaditi na pristojnem sodišču za kaznivo dejanje goljufije.

TATVINA Z GRADBIŠČA V PODSREDI

25.2.2021 so bili obveščeni o tatvini gradbenega materiala v vrednosti nekaj stotakov z gradbišča v Podsredi. Tatvino je NN izvršil v času od začetka februarja do prijave. Policija je opravila ogled kraja dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper storilca na tožilstvo Celje.

POSEKANA DREVESA

26.2.2021 je občan iz Strtenice obvestil tukajšnjo policijo, da mu je NN preko noči v sadovnjaku posekal več dreves. Policisti so z ogledom ugotovili, da je NN storilec posekal okoli 40 dreves mladih jablan in prijavitelja oškodoval za okoli 2000 EUR. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

KRŠITEV JRM V IMENSKI GORCI

26.2.2021 so bili policisti obveščeni o sporu in pretepu dveh znancev v Imenski gorci. Policisti so na intervenciji ugotovili, da je gostitelj s svojim gostom po prepiru tudi fizično obračunal. Pri tem je poškodoval nekaj svojega inventarja in avto gosta. Od oškodovanca je bil sprejet zapisnik za kaznivo dejanje ogrožanja in poškodovanja tuje stvari. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba na sodišče

PROMETNA NEZGODA V STRANJU

28.2.2021 je bila tukajšnja policija obveščena o prometni nezgodi v Stranju. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in se preko brežine prevrnil na travnik kjer je z vozilom ponovno pristal na kolesih. Sopotnica v vozilu je pri tem zadobila lažje telesne poškodbe. Zoper voznika sledi hitri postopek pri prekrškovnem organu.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 2,008 seconds.