Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 1. 3. do 7. 3. 2021 (drzna tatvina v trgovini Jager, dve nesreči s pobegom,…)

8. 3. 2021 12:53

KAZNIVO DEJANJE DRZNE TATVINE V TRGOVINI JAGER MESTINJE

1.3.2021 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini alkoholni pijač v trgovini Jager v Mestinju. Policisti so na kraju ugotovili, da je storilec iz trgovine odtujil nekaj steklenic žganih pijač in jih dal v nahrbtnik ter nato zbežal mimo blagajne iz trgovine.  To je opazil policist, ki je bil v trgovini v prostem času. Policist je stekel za storilcem in ga prijel, nakar je na kraj prišla še patrulja PP Šmarje pri Jelšah, ki je izvedla potrebne ukrepe zoper storilca. Ugotovljeno je bilo, da gre za starega znanca policije, zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA V ŠMARJU PRI JELŠAH

2.3.2021 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nesreči v kraju Šmarje pri Jelšah. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARJU PRI JELŠAH

2.3.2021 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nesreči v kraju Šmarje pri Jelšah. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika voznice OA, ki je trčila v parkiran OA na parkirišču na Aškerčevem trgu v Šmarju pri Jelšah. Po trčenju voznica OA ni nudila podatkov o prometni nesreči soudeleženemu, zaradi česar ji je bil po izsleditvi izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V ŠMARJU PRI JELŠAH

5.3.2021 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nesreči s pobegom v kraju Vidovica. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po levi voznika OA, ki je trčil v nasproti vozečega voznika OA. Po trčenju je povzročitelj odpeljal s kraja prometne nesreče in ni nudil soudeleženemu podatkov o prometni nesreči. Povzročitelj je bil izsleden in mu je bil izdan plačilni nalog.

VOŽNJA BREZ VD, ZASEŽENI VOZILI IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

6.3.2021 so policisti pri kontroli cestnega prometa v kraju Preloge pri Šmarju kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil neregistriran osebni avtomobil. Kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Istega dne so policisti pri kontroli cestnega prometa v kraju Golobinjek kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na prisojno sodišče sodišče.

Istega dne so policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa v kraju Jerovska vas odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

VOŽNJA BREZ VD IN ZASEŽENO VOZILO

7.3.2021 so policisti pri kontroli cestnega prometa v kraju Virštanj kontrolirali voznika motornega kolesa. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil neregistrirano motorno kolo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prekoračeno dovoljeno vrednost alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo motorno kolo zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

G.B./PP Šmarje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,618 seconds.