Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Luka Vlaović ne priznava krivde za poskus dvojnega umora


Danes se je začel predobravnavni narok zoper Šentjurčana živečega v Celju, Luko Vlaoivića. Vlaović je obtožen poskusa dvojnega umora, potem ko je oktobra lani, kot trdi tožilstvo, poskušal zastrupiti nekdanjo partnerko in njuno šestletno hčerko. Zdrobljena pomirjevala naj bi dal v krofe.

Vlaović na predobravnavnem naroku krivde za poskus dvojnega umora na grozovit ali zahrbten način ter kaznivega dejanja groženj ni priznal.

Zoper Luko Vlaovića, ki je obtožen, da je skušal oktobra lani s krofi v katere je nastavil pomirjevala zastrupiti nekdanjo partnerico in šestletno hčerko, se je danes na celjskem sodišču začel predobravnavni narok. Na njem obtoženi Vlaović krivde za dvojni poskus umora ni priznal.

Na današnjem naroku je sicer zagovornik obtoženega Dušan Tanko od sodnice Barbare Žumer-Kunc zahteval izločitev javnosti iz postopka. Kot razlog za to je navedel varstvo osebnih podatkov oškodovanke in mladoletne osebe. Sodnica današnji narok kljub pozivu ni zaprla za javnost, sojenje pa bo za javnost zaprto ob bravnavah, na katerih bodo predstavljene družinske razmere. Tanko je predlagal tudi prenos sojenja na drugo sodišče, a je vrhovno sodišče ta predlog zavrnilo.

Sojenje se bo začelo 29. marca. Zaradi poskusa dvojnega umora Vlaoviću grozi najmanj 15 let zapora, za grožnje pa denarna kazen oz. šest mesecev zapora.

Na zaslišanju naj bi se 32-letnik sicer branil, da naj bi bilo zdravilo, ki naj bi ga dvojica zaužila v krofu, namenjeno za običajno uporabo ter, da naj bi bili krofi pomotoma dani njima, češ da si jih je pripravil zase.

O podrobnosti kaznivega dejanja, ki ga je zagrešil Vlaović, smo pisali v novici tukaj.