Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

5. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


V sredo, 10. marca 2021 je na portalu chess.com potekal peti turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Petega od desetih turnirjev se je udeležilo rekordnih 20 šahistov, ki so odigrali sedem krogov v tempu pospešenega šaha.

Na petem turnirju smo dobili novega zmagovalca v seriji. Z osvojenimi šestimi in pol točkami se je zmage veselil  Gregor Mlinarič iz ŠD Polje ob Sotli. Točko manj je zbrala zmagovalka zadnjih dveh turnirjev Anja Beber iz Šahovskega kluba Postojna. Tretje mesto pa je tokrat osvojil Bor Gradišek iz Celjskega ŠK, ki je zbral štiri in pol točke.

Zmagovalci v kadetskih starostnih kategorijah so bili enaki kot na prejšnjem turnirju, Bor Gradišek v kategoriji do 15 let, Anja Beber v kategoriji do 12 let in  Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško v kategoriji do 9 let.

Po polovici spomladanske serije v skupnem seštevku ostaja Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki je že drugič zapored osvojil četrto mesto. Na drugem mestu ostaja Anja Beber, ki je zaostanek za vodilnim prepolovila, na tretje mesto pa se je ponovno prebil Bor Gradišek. Skupaj je v seriji do zdaj nastopilo 24 šahistov.

Glede na to, da si turnirji serije sledijo na štirinajst dni, bo šesti na sporedu 24. marca. (R.G.)