Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaradi posledic potresa v Petrinji spremenjen režim pouka v POŠ Kalobje ter delovanje vrtčevske enote Kalobje


Prostori PGD Kalobje pripravljeni, da pozdravijo vrtčevske otroke

Po večtedenskem šolanju od doma zaradi epidemioloških razmer in preprečevanja širitve bolezni covid-19, se v ponedeljek tudi v vseh šestih šentjurskih matičnih osnovnih šol s štirimi podružnicami pričenja pouk za vse oddelke učencev. Vseh 11 enot vrtca medtem že deluje.

Manjša prostorska prilagoditev pouka bo potrebna na POŠ Kalobje in pri delovanju vrtčevske enote na Kalobju.

Na podlagi prijav po močnem potresu v Petrinji na Hrvaškem v decembru 2020, je namreč ogled posledic na nekaterih stavbah na poziv Občine Šentjur opravila komisija Uprave za zaščito in reševanje iz Ministrstva RS za obrambo. Pregledali so tudi stavbo, v kateri domujeta šola in vrtec na Kalobju ter Občini Šentjur predlagali natančnejši pregled stropnih konstrukcij zaradi nastanka manjših razpok (cca. 0,5 mm). Preventivno se priporoča neuporaba prvega nadstropja in podstrešja, kjer se bodo izvedla nujna dela za podrobnejši pregled. Občina je nemudoma pristopila k iskanju izvajalca, ki bo opravil priporočeni poseg in v naslednjem tednu bo izbrani ponudnik opravil predpisana dela, na podlagi katerih bo pregledana stropna konstrukcija ter izdelano poročilo o statiki stavbe. V skladu z izsledki pa bo občina zatem poiskala ustrezne rešitve.

Vrtčevski otroci začasno v prostorih PGD Kalobje

V tem času se bo zaradi zagotovitve varnosti pouk za 12 učencev POŠ Kalobje izvajal v celoti v pritličju stavbe – 6 učencev se bo tako preselilo v pritličje iz 1. nadstropja, v prostore, ki jih je do sedaj v šoli uporabljala vrtčevska enota. Za 18 vrtčevskih otrok od 2. do 6. let se bo varstvo začasno izvajalo v prostorih PGD Kalobje. Po pregledu ustreznosti s strani vodstva vrtca so prostore PGD skupaj s člani gasilskega društva in krajani usposobili za bivanje malčkov, uredili in dodatno zaščitili vse površine ter prilagodili notranjo infrastrukturo. V prostore PGD Kalobje se je začasno preselila še kuhinja, kjer bodo lahko malicali tudi šolarji. Vse vrtčevske in šolske aktivnosti se tako lahko nemoteno odvijajo.