Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vrnitev v šolo: učitelji bili med počitnicami disciplinirani, okužb malo


S ponedeljkom so se po okoli štirih mesecih šolanja na daljavo v osnovnošolske klopi učencem iz prve triade pridružili vsi ostali učenci. Na spletni strani COVID-19 Sledilnik je možen vpogled v število učencev s sumom na okužbo ter število učiteljev z okužbo za vsako šolo posebej.

Za vas smo v nadaljevanju strnili te podatke za vsako izmed osnovnih šol na Kozjanskem in Obsotelju.

Šmarje pri Jelšah

Na matični šoli je po počitnicah doma ostalo 6 učencev z sumom na okužbo, prvi dan pa tudi 11 učiteljev, katerih hitri test je bil pozitiven, a je to ovrgel bolj zanesljivi laboratorijski PCR test, lahko razberemo iz v COVID sledilnika. V podružnici Kristan Vrh učencev s sumom na okužbo ni, je pa v sledilniku kot okužen označen en zaposlen, kar je enako kot na šoli v Mestinju in Zibiki. Tudi za te naj bi bil sum okužbe ovržen z laboratorijskim testom. Enako velja za zaposlenega na šoli Sv. Štefan, kjer sta zaradi suma na okužbo odsotna  dva učenca. Na podružnični šoli Sladka Gora trenutno ni nobene okužbe ali pa suma na okužbo. Na šoli Šentvid je odsoten en učenec in en učitelj.

Rogaška Slatina

Na I. in III. OŠ Rogaška Slatina okužbe ali suma na okužbo trenutno ni, so pa te na II. osnovni šoli. Tam sta s koronovirusom, če gre verjeti COVID sledilniku, okužena 2 učenca, še 13 pa jih je s sumom na okužbo. Hitri testi so okužbo pokazali tudi pri dveh učiteljih na matični šoli in enem v Kostrivnici, a je PCR test pokazal negativen rezultat.

Šentjur

Na OŠ Franja Malgaja je okužen en zaposlen, prav tako pa se je pojavil sum na okužbo pri enem učencu, na podružnični šoli Blagovna okužb ali suma na okužbe ni. Na OŠ Hruševec ter podružnični šoli Kalobje okužb ali sumov na okužbo ni.

Nobene okužbe ali suma na okužbo ni na šoli Blaža Kocena Ponikva, OŠ Dramlje ter OŠ Slivnica pri Celju in njenih podružnicah. Na OŠ Planina pri Sevnici pa so sumi na okužbo pri treh učencih.

Ostale občine

V matični šoli v Podčetrtku trenutno ni nobene okužbe ali pa suma na okužbo s koronavirusom (prejšnji teden sta bila okužena 2), je pa po podatkih COVID sledilnika okužen en zaposlen v podružnični šoli Pristava pri Mestinju. V občini Rogatec imajo okužbo zaposlenega samo na podružnični šoli Dobovec. Učencev s sumom na okužbo ni.

V osnovni šoli Dobje se je sum na okužbo pojavil pri dveh učencih. V osnovni šoli Kozje sta bila že prejšnji teden pozitivna dva zaposlena, sum na okužbo pa se je pojavil še pri enem učencu. V OŠ Lesično ter OŠ Bistrica ob Sotli ni okužb.

Vir: COVID-19 Sledilnik, Pixabay