Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolsko partnerstvo Erasmus+ KA2 na Šolskem centru Rogaška Slatina (video)

Šolski center Rogaška Slatina je že drugo leto vključen v mednarodni projekt šolskega partnerstva Erasmus+ KA226 z naslovom Creating Employment in Sustainable Creating Employment in Sustainable Tourism as a Source of Wealth for the Community.

Sodelujejo s šolami iz petih evropskih držav, in sicer s koordinatorsko šolo iz Španije ter šolami iz Francije, Italije, Grčije in Portugalske. V dveletnem projektu so želeli ugotavljati pomen turizma v regijah, iz katerih prihajajo, kakšne zaposlitvene priložnosti jim turizem ponuja in v kateri smeri se lahko razvija. Za cilj so si zadali spoznati, katere lokalne dobrine lahko pripomorejo k večji prepoznavnosti in privlačnosti posamezne regije in kako vplivajo na razvoj turizma in boljšo zaposljivost v njej. Žal jim je epidemija raziskovanje omenjenih tem v sklopu mobilnosti v drugih državah to preprečila, saj so lani uspeli izvesti le mobilnost v Grčiji.

“Kljub vsemu projekt ne miruje in srčno upamo, da bo kmalu prišel čas, ko bomo lahko obiskali omenjene države in se srečali z drugimi udeleženci projekta, s katerimi smo zdaj v stiku predvsem preko spletnega portala TwinSpace. Na njem vsaka šola objavlja prispevke, povezane s temo projekta, in na ta način se med seboj spoznavamo; preko portala odkrivamo tuje države, njihovo kulturo, tradicijo, navade, način življenja, turistične znamenitosti … Tudi sami želimo biti dobri ambasadorji Slovenije, zato smo se potrudili in na zanimive načine predstavili geografske značilnosti naše lepe dežele, slovenske državne praznike, privlačne turistične poti, spomenike v krajih širom Slovenije, slovensko tradicionalno hrano, plese in narodne noše.”

Dijaki so lahko svojo iznajdljivost dokazali v kratkih posnetih filmih, kjer učijo tujce osnove slovenskega jezika. Nekaj nastalih posnetkov si lahko ogledate spodaj:

 

Bernarda Leva in Agata Brantuša
Naročnik: ŠCRS