Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rožman po dobrem letu zapušča Rijeko. Je naslednja postaja Maribor?


Štorčan Simon Rožman ni več trener HNK Rijeke, vodenje katere je prevzel septembra 2019. Odstop je ponudil po porazu s Hajdukom. Klub je njegov odstop sprejel, čeprav so slaba dva tedna nazaj z njim podaljšal pogodbo do leta 2024.

Rijeka se je v zadnjem obdobju znašla v rezultatski krizi. V zadnjih petih prvenstvenih krogih je namreč Rožman s svojimi varovanci osvojil le dve točki. Izgubil je z Osijekom ter dvakrat s Hajdukom, z Istro in Gorico pa je remiziral. Po zadnjem porazu z 1:0 s Hajdukom, ko so Rožmana in njegove igralce pričakali razjarjeni navijači, pa je ponudil odstop, ki ga je klub sprejel.

Simon Rožman, ki je Rijeko prevzel septembra 2019, je lani z njo osvojil hrvaški pokal ter se oktobra veselil uvrstitve v skupinski del Evropska liga v kateri je sicer proti Napoliju, Real Sociedadu in Alkmaarju zbrala le štiri točke in osvojil zadnje mesto v skupini. Še v začetku letošnjega leta, ko so Rožmanovi varovanci premagali evropski Dinamo Zagreb, se je zdelo, da Rijeka še stopnjuje svoje igre in nič ni kazalo na slovo Rožmana, ki je v sezoni 2014/2015 deloval tudi na klopi NK Celje.

Bo Štorčan prevzel Maribor?

Mnogi menijo, da je Rožmanov razhod z Rijeko priložnost, da ga na svojo klop zvabijo Mariborčani. Rožmana so z Mariborom povezovali že takoj, ko je Maribor odslovil Maura Camoranesija, a takrat še nič ni kazalo na to, da bi utegnil biti Rožman kmalu prost. Kot je za portal Siol.net takrat povedal Rožman: “V Mariboru so pokazali željo po sodelovanju, ampak preprosto imam pogodbo z Rijeko, tako da razmišljam samo o tem, kako biti z njo čim boljši. Bilo je nekaj izmenjav mnenj, to pa je tudi vse. Pogodba mi tega, da bi odšel, niti ne dovoljuje. Odidem lahko le ob odškodnini, ki pa je tako visoka, da si jo s teh prostorov redko kdo lahko privošči.” Na podlagi teh besed in dejstva, da Maribor še vedno išče zamenjavo za Camoranesija, se zdi, da prihod Rožmana v mesto pod Kalvarijo ni več tako nemogoč.


foto: NK Rijeka