Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predsednik republike Borut Pahor ob vstopu v leto Josipa Ipavca obiskal Šentjur


Obisk predsednika RS Borut Pahor (foto: Jure Godler)

Danes je na povabilo župana občine Šentjur mag. Marka Diacija Šentjur obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Župan Diaci je predsednika republike povabil k sodelovanju vstopa v leto Josipa Ipavca, ki ga je na predlog Občine Šentjur uradno razglasila Vlada Republike Slovenije. Predsednik republike se je seznanil z aktivnostmi, ki jih v tem letu, ob upoštevanju epidemioloških razmer, načrtujejo v Šentjurju. Pred kipi skladateljev Ipavcev je predsednik republike posnel nagovor za posebno oddajo RTV Slovenija “Divja roža in bršljan”, ki bo posvečena slovenskemu kulturnemu prazniku in 100. obletnici smrti Josipa Ipavca. Na pogovoru se je srečal tudi z avtorjem knjige Slovenski Mozart – Knjiga o Josipu Ipavcu, ddr. Igorjem Grdino.

Predsednik Pahor je med drugim povedal, da se je z rodbino Ipavec prvič srečal kot otrok, ob gledanju nadaljevanke o njih. Kasneje pa se je z njimi srečeval tudi skozi šolanje in tudi skozi svoje politično in javno življenje. Poudaril je namreč, da ga Ipavci spremljajo s svojimi pesmimi na skoraj vsaki proslavi, tudi v predsedniški palači.

Obiskal tudi učence OŠ in vrtec Hruševec

Predsednik republike je obiskal tudi Osnovno šolo Hruševec in Vrtec Šentjur, kjer so ga zaposleni seznanili z izkušnjami in pričakovanji ob ponovnem odprtju šol. Pozdravila sta ga ravnateljica vrtca Elizabeta Jelen in ravnatelj šole Robert Gajšek.

V izjavi za javnost je predsednik Pahor dejal, da smo vsi presrečni, da se odpira javno življenje in z njim najprej in predvsem šole. »To je dobro za otroke, s tem so zadovoljni tudi starši, to je nek znak, da se zadeve epidemije umirjajo,« je dejal predsednik in ponovil svoje mnenje, da se mu zdi prav, da se najprej skrbi za odpiranje šol. Da pa je potrebno javno življenje in njegovo odpiranje obvladovati v tolikšni meri, da šole ostajajo kolikor je le mogoče odprte.

Obisk predsednika RS Boruta Pahorja (foto: Jure Godler)