Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Obnovljen odsek ceste skozi Gabrovec pri Kostrivnici


Ob koncu leta 2020 je Občina Rogaška Slatina zaključila še en projekt na področju prometne infrastrukture. Obnovljen je 190 metrov dolg odsek javne poti 857281, ki v smeri proti Boču povezuje naselja Zgornja Kostrivnica, Gabrovec pri Kostrivnici in Drevenik.

Dosedanja trasa ceste je potekala čez dvorišče stanovanjske hiše, pri čemer so stanovalci iz hiše stopali praktično na cesto. Na eni strani je teren hribovit, na drugi močvirnat, pri načrtovanju pa je bilo treba upoštevati tudi več cestnih priključkov do objektov.

“V iskanju izvedljive in tem bolj racionalne rešitve glede na opisane okoliščine, je stroka v preteklih letih proučila več variant. Dokončno usklajena je bila varianta z deviacijo ceste v brežino nekoliko pod nivojem dosedanje trase. Izvedba zato vključuje gradnjo podpornih konstrukcij, ureditev odvodnjavanja in vsa ostala dela, ki pritičejo cestni gradnji na zelo zahtevnem območju,” pojasnjujejo na Občini Rogaška Slatina.

Vrednost izvedbe, vključno z dokumentacijo, znaša 151.000 evrov, gradbena dela je izvedla družba Gradnje Tadina.

Javna pot bo odslej varnejša tako za stanovalce, kot tudi za udeležence v cestnem prometu, saj predstavlja pomemben dostop do nekaterih više ležečih objektov na območju Drevenika. Cesta vodi do Planinske koče Velikonočnice in se nato mimo rastišča velikonočnice nadaljuje vse do Planinskega doma na Boču. Tam se poveže z lokalno cesto 356051, ki je večjemu delu javnosti bolj znana kot glavna cestna povezava na Boč.

R. Č.