Kako se v ZD Šmarje prijaviti za cepljenje proti okužbi z novim koronavirusom

27. 2. 2021 12:02

Zdravstven dom Šmarje pri Jelšah je s  strani Ministrstva za zdravje določen kot cepilno mesto. Cepljenja za naše območje opravljajo za vse paciente tako tiste, ki imajo izbranega zdravnika v zavodu kot za tiste, ki imajo izbranega zdravnika pri koncesionarju.

Za cepljenje se je potrebno naročiti preko obrazca na naši spletni strani. Prijaviti se morajo tudi občani, ki so že oddali interes za cepljenje preko obrazca e-uprave. Tisti, ki ste se že prijavili pri izbranem zdravniku ponovne prijave ni potrebno oddati.

Naročite se lahko:

Po prejemu cepiva vas bodo poklicali in se dogovorili za datum in uro cepljenja. Vsi mlajši i od 65. let boste prejeli vabilo na cepljenje preko sms obvestila.

Dostava cepiva v ZD Šmarje pri Jelšah  poteka tedensko. Pričelo je prihajati tudi večje število cepiva. Tako, da bodo pristopili k cepljenju vedno mlajše populacije.

Trenutno cepijo s Phaizerjevim cepivom starejše od 75 in s cepivom AstraZenke mlajše od 65 let, ki imajo kronične bolezni.

Vse starejše, ki jih bodo cepili z Pheizerjem bodo klicali, vsi mlajši od 65 pa bodo dobili SMS s katerim jih bodo povabili na cepljenje.

Vsi, ki imate v svoji oskrbi nepokretno osebo bi želeli, da prijavite potrebo po cepljenju  patronažni službi, ki bo izvajala cepljenje na terenu v timu z zdravnikom.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 1,627 seconds.