Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec spisal zgodovino slovenskega futsala


Slovenski prvak v dvoranskem nogometu FK Dobovec je postala prva slovenska futsal ekipa, ki se ji je uspelo uvrstiti na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni Ligi prvakov.

Dobovec je zgodovino spisal v Kazahstanskem glavnem mestu Almati, kjer je premagal domače moštvo Aktobe z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.

Dobovec je bil takšnemu dosežku blizu že lani, ko je v Moskvi klonil šele v zadnjih minutah odločilne tekme z domačim KPRF-jem.

Letos bo na zaključnem turnirju prvič sodelovalo osem moštev. Doslej se je liga prvakov vselej zaključila s finalnim turnirjem štirih ekip.

Slovenski prvaki, ki letos še ne poznajo poraza, prvi polčas niso začeli najbolje, saj so se že v 9. minuti po zadetku Brazilca Victor Hugo Silva Oliveira našli v zaostanku. To je bil tudi izid polčasa.

V drugem polčasu so varovanci Kujtima Morine zaigrali odločneje in izenačili že po 27 sekundah drugega polčasa, ko je po mojstrski akciji zadel Vedran Matošević. Mordej je v protinapadu na levi strani našel Matoševića, ki je obšel domačega golmana in z levico zabil v daljši kot. Le tri minute kasneje, v 24. minuti, pa je Dobovec po še eni vrhunski akciji in zadetku Klemna Duščaka povedel. V akciji, ki se je izkazala za zmagovalno, je Čujec nase navlekel tri domače igralce, Duščak se je vključil na desni strani in zabil za končni izid.

Pričakovano so Kazahstanci po zaostanku vse moči usmerili proti vratom Dobovca, a sta odlični vratar Damir Puškar in čvrsta obramba Dobovca preprečila da bi se Aktobe vrnili v igro.

Sklepni turnir za naslov klubskega evropskega prvaka bo med 28. aprilom in 3. majem v Minsku.

Liga prvakov, osmina finala, 18.2.

Aktobe – FK Dobovec 1:2 (1:0)
1:0 Oliveira (9.), 1:1 Matošević (21.), 1:2 Duščak (24.)

FK Dobovec: trener: Morina, 1 Puškar (GK), 2 R. Mordej (C), 5 ČujecYELLOW_CARD, 8 Turk, 10 Novak, 12 Peček (GK), 6 Peček, 7 Čeh, 9 Perić, 14 MatoševićGOAL20’27”, 15 DuščakGOAL23’02”, 17 Gorinšek, 19 Cesarec

Aktobe: trener: Torchilo, 16 Bairaliyev (GK), 4 KnaubYELLOW_CARD, 12 DéoYELLOW_CARD, 13 D. Klochko, 14 VitãoGOAL08’32”, 1 Zhetkirbayev (GK), 2 Imanalin (C)YELLOW_CARD, 5 Satzhan, 7 KulbayevYELLOW_CARD, 9 Dauletov, 10 KaragulovYELLOW_CARD, 17 Sarsenbayev, 18 Elenilson, 20 Tynyshtykbayev

 

foto: Futsal klub Dobovec