Bobrov center na dveh razstavah v Ljubljani

26. 2. 2021 6:30

Občina Rogaška Slatina je septembra lani zaključila gradnjo Bobrovega centra. Mesec dni kasneje je objekt že sodeloval na selekcioniranem mednarodnem Salonu arhitekture Novi Sad, tokrat pa smo spodbudnih vesti deležni tudi iz slovenske prestolnice. Ljubljana gosti dve razstavi, katerih sestavni del je sveža turistična in arhitekturna pridobitev iz Rogaške Slatine.

Razstava “𝗔𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗸𝘁𝘂𝗿𝗮 𝘃 𝗹𝗲𝘀𝘂 𝗱𝗮𝗻𝗲𝘀 𝘇𝗮 𝗷𝘂𝘁𝗿𝗶”, ki jo organizirajo Odprte hiše Slovenije, poteka na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli. Razstava prikazuje izbor sodobnih slovenskih stavb, kjer je na različne načine uporabljen les. Na ogled je do 30. 4. 2021.

V veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma pa je bienalna razstava članov Društva arhitektov Ljubljana, poimenovana “𝗔𝗿𝗵𝗶𝘁𝗲𝗸𝘁𝘂𝗿𝗮 – 𝗶𝗻𝘃𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝟮𝟬𝟭𝟴-𝟮𝟬𝟮𝟬”. Razstava prinaša dveletni prerez slovenske arhitekture, poudarek je na arhitekturnih dosežkih, ki prinašajo svojevrstne odgovore na sodobne družbene izzive. Na ogled je do 11. 4. 2021.

Bobrov center, ki sta ga arhitekturno zasnovala Robert Potokar in Andrej Strehovec, je namenjen opazovanju in interpretaciji narave ob reki Sotli ter združuje funkcije izobraževanja, znanstvenoraziskovalnega dela in turizma.

Izgradnja Bobrovega centra je ena od aktivnosti projekta »Vezi narave,« ki je podprt v okviru Programa sodelovanja Interreg V–A Slovenija – Hrvaška in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X