Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bobrov center na dveh razstavah v Ljubljani


Občina Rogaška Slatina je septembra lani zaključila gradnjo Bobrovega centra. Mesec dni kasneje je objekt že sodeloval na selekcioniranem mednarodnem Salonu arhitekture Novi Sad, tokrat pa smo spodbudnih vesti deležni tudi iz slovenske prestolnice. Ljubljana gosti dve razstavi, katerih sestavni del je sveža turistična in arhitekturna pridobitev iz Rogaške Slatine.

Razstava “??????????? ? ???? ????? ?? ?????”, ki jo organizirajo Odprte hiše Slovenije, poteka na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli. Razstava prikazuje izbor sodobnih slovenskih stavb, kjer je na različne načine uporabljen les. Na ogled je do 30. 4. 2021.

V veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma pa je bienalna razstava članov Društva arhitektov Ljubljana, poimenovana “??????????? – ????????? ????-????”. Razstava prinaša dveletni prerez slovenske arhitekture, poudarek je na arhitekturnih dosežkih, ki prinašajo svojevrstne odgovore na sodobne družbene izzive. Na ogled je do 11. 4. 2021.

Bobrov center, ki sta ga arhitekturno zasnovala Robert Potokar in Andrej Strehovec, je namenjen opazovanju in interpretaciji narave ob reki Sotli ter združuje funkcije izobraževanja, znanstvenoraziskovalnega dela in turizma.

Izgradnja Bobrovega centra je ena od aktivnosti projekta »Vezi narave,« ki je podprt v okviru Programa sodelovanja Interreg V–A Slovenija – Hrvaška in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.