Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


V sredo, 24. februarja 2021 je na portalu chess.com potekal četrti turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Četrtega od desetih turnirjev se je udeležilo 15 šahistov, ki so odigrali sedem krogov v tempu pospešenega šaha.

Na četrtem turnirju smo drugič zapored dobili isto zmagovalko. Z osvojenimi maksimalnimi sedmimi točkami se je namreč druge zaporedne zmage veselila Anja Beber iz Šahovskega kluba Postojna. Na drugo mesto se je uvrstil tokrat uvrstil Gregor Mlinarič iz ŠD Polje ob Sotli, ki je zbral pet točk, enako kot tretjeuvrščena Inti Maček iz Šahovskega kluba Komenda.

Anja je bila ponovno najboljša tudi v starostni kategoriji do 12 let, v kategoriji do 15 let je bil najboljši Bor Gradišek iz Celjskega ŠK, v kategoriji do 9 let pa Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško.

V skupnem seštevku je v vodstvu ostal tokrat četrtouvrščeni Mojmir Cilenšek iz Petrovč, na drugo mesto se je prebila Anja Beber, tretja pa ostaja Inti Maček. Skupaj je v seriji do zdaj nastopilo 19 šahistov.

Glede na to, da si turnirji serije sledijo na štirinajst dni, bo četrti na sporedu 10 marca. (R.G.)