Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


V sredo, 10. februarja 2021 je na portalu chess.com potekal tretji turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Tretjega od desetih turnirjev se je udeležilo 16 šahistov, ki so odigrali šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Na tretjem turnirju smo dobili še tretjega različnega zmagovalca, oziroma zmagovalko. Z osvojenimi petimi in pol točkami je namreč zmagovalka turnirja postala Anja Beber iz Šahovskega kluba Postojna. Na drugo mesto se je uvrstil Mojmir Cilenšek iz Petrovč s petimi točkami, enako število točk pa je imela tudi Taja Levstik iz Šahovskega društva Kočevje, ki je osvojila tretje mesto.

Anja je bila najboljša tudi v starostni kategoriji do 12 let, medtem ko je bil v kategoriji do 15 let najboljši Svit Gorjup iz Šahovskega društva Slovenske Konjice, v kategoriji do 9 let pa Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško.

Mojmir Cilenšek ostaja vodilni v skupnem seštevku serije po treh turnirjih, zamenjala pa sta se šahista na skupnem drugem in tretjem mestu. Drugi je zdaj Bor Gradišek iz Celjskega ŠK, tretja pa Inti Maček iz ŠK Komenda. Skupaj je v seriji do zdaj nastopilo 18 šahistov.

Glede na to, da si turnirji serije sledijo na štirinajst dni, bo četrti na sporedu 24. februarja. (R.G.)