V Kozjem Prostofer opravil prvi prevoz (foto)

6. 1. 2021 11:26

Danes je bil v Kozjem zaživel projekt Prostofer, brezplačni prevoz za starejše občane.

Prvo vožnjo je opravila županja Milenca Krajnc, ki se je zapeljala na Vojsko in uporabnico odpeljala v Kozje v lekarno ter jo po opravkih odpeljala nazaj na njen dom.

Prostofer je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov.

Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Foto: Jernej Šulc

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X