Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 28. 12. 2020 do 3. 1. 2021 (novoletni prepir med zakoncema, ponarejeni bankovci, vstopil v hišo in grozil,…)


ZASEŽENI PONAREJENI BANKOVCI

Policisti so 28.12.2020 izsledili osebo z območja Šmarja pri Jelšah, pri katerem so bili najdeni ponarejeni bankovci. Osumljenec kaznivega dejanja Ponarejanja denarja je bil pridržan za nujno potreben čas za izvedbo nujnih preiskovalnih dejanj, po končanem pridržanju pa je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

ZASEŽENO VOZILO

28.12.2020 je voznik osebnega avtomobila obvestil policijo, da je v Stranju povozil srno in v tej zvezi želi ogled policije. Policisti so na kraju ugotovili, da prijavitelj ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa je na pristojno sodišče bil podan obdolžilni predlog.

ZASEŽENO VOZILO

29.12.2020 so policisti pri kontroli cestnega prometa na območju Podčetrtka kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, pri preizkusu z alkotestom pa mu je alkotest pokazal 0.67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na sodišče.

GROŽNJE IN NEDOVOLJEN VSTOP V HIŠO

30.12.2020 je bila policija obveščena o šitvi javnega reda in miru na kozjanskem. Policisti so s podrobnim zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljeni prišel do hiše oškodovanega, nedovoljeno vstopil v notranjost in tam grozil oškodovanemu. Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili za storitev dveh kaznivih dejanj.

PROMETNA NEZGODA

31.12.2020 je bila policija obveščena, da se je v Bistrici ob Sotli zgodila prometna nezgoda z materialno škodo. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nezgode prišlo zaradi nepravilnega srečevanja voznice osebnega avtomobila, ki je trčila v drugo voznico osebnega avtomobila. Na vozilih je nastala materialna škoda, povzročiteljici prometne nezgode je bil izdan plačilni nalog.

ZAKONCA SE SPRLA PO NOVOLETNEM PRAZNOVANJU

1.1.2021 takoj po polnoči je bila policija obveščena o kršitvi javnega miru in reda v Pristavi pri Mestinju, kjer naj bi se sprla zakonca. Policisti so po prihodu na kraj ugotovili, da sta se doma besedno sprla zakonca, med prepirom je mož ženo žalil in jo podil iz hiše. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.