Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 13. 1. 2021 (pes napadel ovce, kričeča soseda, nadlegoval jo je, prevažal skrita Kosovčana,…)


Rogaška Slatina, 7. 1. 2021

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je pregloboko pogledal v kozarec, saj mu je alkotest pokazal kar 0,82 mg alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. O kazni bo odločalo sodišče.

Spodnji Gabernik, 8. 1. 2021

Bili so obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ter bodo podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

Rogaška Slatina, 8. 1. 2021

Zaposlena na bencinskem servisu je obvestila policiste, da jo nadleguje neznan moški. Policisti so ugotovili elemente kaznivega dejanja grožnje in bodo moškega ovadili, hkrati pa so ga kaznovali zaradi nespoštovanja določil v zvezi s prehajanjem občinskih mej.

Rogaška Slatina, 8. 1. 2021

Policisti so občanki zasegli osebni avtomobil, zaradi poteka vozniškega dovoljenja iz zdravstvenih razlogov in hkrati ugotovili, da je upravljala z njim pod vlivom alkohola. Izdali so ji še plačilni nalog zaradi prehitre vožnje.

Zgornje Sečovo, 9. 1. 2021

Policisti so bili obveščeni, da je lastnik ovc v ogradi zasačil psa, ki mu je poškodoval najmanj 10 živali. Psa je na kraju prijel, ta pa ga je pri tem tudi pogrizel. Policisti so z odčitanjem čipa ugotovili lastnika psa in ga oglobili, ker ni poskrbel, da pes ne bi bil nevaren okolici. O dogodku je bila obveščena tudi Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki bo uvedla postopek vpisa psa v register nevarnih psov.

Policisti ponovno opozarjajo lastnike psov, da so dolžni z vzgojo, šolanjem in drugimi ukrepi zagotoviti, da žival (pes) ni nevarna okolici, hkrati pa poskrbeti, da je pes na javnem kraju na povodcu.

Rogatec, 9. 1. 2021

Policisti so kontrolirali voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih tablic. Ta je v vozilu prevažal dva državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. V postopku sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom, voznika osebnega avtomobila pa so policisti oglobili zaradi pomoči pri nezakonitem prehodu državne meje.

Rogaška Slatina, 12. 1. 2021

Občan je obvestil policiste, da soseda v stanovanju kriči in jih zmerja. Policisti so na kraju ugotovili elemente prekrška in ji izdali plačilni nalog.