Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Rogaška Slatina skupaj z RK Šmarje zbira donacije za odpravo posledic epidemije


Občina Rogaška Slatina in Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Šmarje pri Jelšah, sta pričela z akcijo Stopimo skupaj zbiranja SMS donacij za odpravo posledic epidemije.

Zgodbe izbranih družin, ki so se znašle v stiski, so nove in težke, letošnja epidemija jih je marsikje še dodatno okrepila. Zato zdaj potrebujejo pomoč bolj kot kdaj koli prej.

V okviru humanitarne akcije Stopimo skupaj želijo tako v Rogaški Slatini zbrati prostovoljne prispevke gospodarskih subjektov in posameznikov ter jih nato razdeliti družinam, ki so se med epidemijo znašle v stiski. Nekaj lokalnih podjetij in posameznikov se je prošnji že odzvalo, na občini pa upajo, da se bo v prihodnjih dneh zbralo še več sredstev za podporo najranljivejšim skupinam.

Humanitarni projekt se skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Šmarje pri Jelšah izvaja na pobudo župana, mag. Branka Kidriča.

»Naprošam vse, ki lahko v tem trenutku vsaj malo pomagajo, da s prostovoljnimi prispevki pomagajo zmanjšati stisko tistih naših občanov, ki trenutno ne zmorejo sami. Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kako se čutimo in si zmoremo pomagati. Ne pustimo, da bi si zaradi strahu ne upali pomagati bližnjim,« nagovarja občane župan Kidrič.

Kako donirati?

Družinam v stiski lahko pomagamo tako, da na številko 1919 pošljemo SMS sporočilo ROGASKASLATINA ali ROGASKASLATINA5 in tako prispevamo en ali pet evrov. Lahko pa s sklicem 500 – nakažemo prostovoljni prispevek na TRR  Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, SI56 6100 0001 6073 732 odprt pri Delavski hranilnici.

Družine na območju občine, med katere se bo razdelilo sredstva na podlagi zbranih prostovoljnih prispevkov, bodo izbrane po predlogih Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, lahko pa na elektronski naslov [email protected] posredujete tudi svoje potrebe ali opažanja.

Projekt bo trajal od 8. januarja do 28. februarja 2021. Celotni znesek zbranih sredstev bo javno objavljen po prejemu podatka o zbranih sredstev od operaterja;  kasneje pa tudi število družin iz območja občine Rogaška Slatina, ki bodo prejela zbrana sredstva.

Pri Telekomu Slovenije bo vklop storitve 8.1.2021. Občina Rogaška Slatina bo tudi z ostalimi operaterji sklenila ustrezne pogodbe za vklop storitve.