Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Rogaška Slatina namenila več kot pol milijona evrov za financiranje krajevnih skupnosti in gasilstva


Danes so predstavniki Občine Rogaška Slatina, krajevnih skupnosti in gasilstva podpisali podpisali letne pogodbe za financiranje dejavnosti krajevnih skupnosti in gasilstva v letu 2021. Občina Rogaška Slatina jim bo namenila več kot pol milijona evrov.

Občina Rogaška Slatina ne glede na zmanjšanje prihodkov občinskega proračuna zaradi epidemije covid-19 ohranja višino sredstev namenjenih financiranju krajevnih skupnosti za izvajanje njihovih nalog. Letos so jim tako namenili sredstva v skupni višini 518.889 €, ki so namenjena za zimsko in letno vzdrževanje cest, funkcionalne stroške ter stroške javne razsvetljave.

Podlaga za podpis pogodb je sprejet občinski proračun in odlok o krajevnih skupnostih, ki sredstva med njih razporeja glede na dolžino lokalnih cest in javnih površin ter število prebivalcev.

“Gasilstvo je obvezna lokalna javna služba. Občina Rogaška Slatina skrbi zanjo skupaj s štirimi prostovoljnimi gasilkami društvi in v sodelovanju z Gasilko zvezo Šmarje pri Jelšah. Gasilci pa ne opravljajo le nalog gašenja in reševanja ob požarih, temveč vse pogosteje tudi naloge povezane z vsesplošno zaščito in reševanjem v občini ob naravnih nesrečah. V proračunu Občine Rogaška Slatina je v letu 2021 za področje pripravljenosti in delovanja sistema za zaščito in reševanje namenjenih 172.267 €, kar predstavlja 30% več sredstev kot v letu 2020. Del teh sredstev je namenjenih obnovi gasilskega doma PGD Sv. Florijan ter nakupu gasilskih vozil za PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina,” so ob podpisu pogodbe zapisali na Občini Rogaška Slatina.

foto: Občina Rogaška Slatina