Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najvplivnejši Kozjanec del novoustanovljenega gibanja Povežimo Slovenijo


V Sloveniji je nastalo novo politično gibanje Povežimo Slovenijo, katerega del je tudi gospodarski minister ter najvplivnejši človek Kozjanskega in Obsotelja Zdravko Počivalšek. Gibanje je nastalo pod idejnim vodstvom Andreja Čuša iz stranke Zelenih ter Marjana Podobnika iz Slovenske ljudske stranke.

Zdravko Počivalšek v promocijskem videu: “Vsako povezovanje je koristno, tudi v stranki SMC delamo na povezovanju liberalne sredine.”

V gibanju Povežimo Slovenijo sodelujejo oz. so ideji naklonjeni Zeleni Slovenije, Slovenska ljudska stranka, Zdravko Počivalšek (SMC), Kanglerjeva Nova ljudska stranka, Celjska županova lista Bojana Šrota, Lista koprskega župana Aleša Bržana, Aleksandra Pivec, Dr. Ernest Petrič, Branko Meh, Janez Sušnik, Oto Pestner, Lucija Polavder, Dr. Luj Šprohar in drugi.

Povezujejo se torej predvsem regionalno močne skupine in posamezniki ter nekateri prepoznavni slovenski obrazi s civilnodružbenega delovanja. Gibanje ima tudi resno in realno ambicijo postati parlamentarna sila, ki se bo očitno podala tudi v boj za 25 odstotkov volivcev, ki jih javnomnenjske raziskave zaznavajo kot neopredeljene.

Velik del tega volilnega bazena, ki ga je zadnjih nekaj volitev vedno znova skušala naskočiti kakšna nova politična formacija, bodo poskusili prepričati v iniciativi Povežimo Slovenijo; združbi izkušenih političnih mačkov ter prepoznavnih obrazov s slovenske glasbene, športne, kulturne in druge civilnodružbene scene.

“Za sodelovanje v gibanju in na skupni listi za parlamentarne volitve se dogovarja večje število strank, skupin, lokalnih list in uglednih posameznikov različnih vrednostnih in političnih pogledov. Združuje nas vsebina slovenske ustave in prizadevanja, da v Sloveniji uveljavimo prakse uspešnih držav, še posebej Avstrije,” so opredelili svoj politični okvir. Njihov program je trenutno samo eden: povezovanje.
Aleksandra Pivec je sicer kasneje zanikala, da se povezuje s katerokoli politično stranko, kar je objavila na svojem Facebook profilu:

vir: Domovina.je