Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kje se je ob nedeljah mogoče udeležiti sv. maše in pod kakšnimi pogoji


V zadnjem tednu je tudi v Celjski škofiji prišlo do sprememb glede obiskovanja sv. maš. Teh se lahko verniki ponovno udeležijo v cerkvah, vendar z upoštevanjem različnih pogojev. K mašam hodimo samo če smo zdravi, uporabljamo zaščitno masko ter si razkužujemo roke. Ves čas mora biti vzdrževana varnostna razdalja vsaj 1,5 metra.

Udeležba maš v cerkvah je omejena na eno osebo ali eno družino na 30 kvadratnih metrov. Kje in kdaj bodo na kozjanskem potekale maše z udeležbo? Te podatke smo tukaj zbrali za vas.

Video prenos maš bo sicer še naprej na voljo iz župnije Ponikva. Iz Šmarja in Rog. Slatine video prenosa nedeljske maše. ne bo.

vir foto: geago.si

V župniji Ponikva bodo v nedeljo zjutraj dve maši. Prva bo ob 7:30h, druga pa ob 10ih. zaradi pogojev se maše lahko udeleži do 20 udeležencev (posameznik ali prebivalci istega gospodinjstva). Prosijo vas, da se na prihod k maši prijavite preko naslednje razpredelnice ali pa pokličete g. župnika na 031 552 191. Vhod v cerkev je pri glavnih vratih, izhod pa pri stranskih.

Cerkev je na voljo tudi za samostojen obisk in sicer v nedeljo med 10. in 17. uro, med tednom med 8. in 17. uro.

Video prenos maš si boste lahko ogledali tudi na Facebook profilu župnije Ponikva.

 

V Šmarju pri Jelšah bodo jutri svete maše ob 7. uri, 9. uri in ob 10:15. V cerkvi je potrebno upoštevati vse varnostne ukrepe. Prosijo vas, da se v eno klop usede samo ena oseba ali pa samo osebe iz istega gospodinjstva.

V župniji Rogaška Slatina bodo jutri sveti maši ob 7:30 in 9:30 uri. Zaradi velikosti cerkve ni strahu, da bi cerkev obiskalo preveč vernikov. Še vedno pa je potrebno upoštevati ukrepe, kot je vzdrževanje varnostne razdalje ter nošenje zaščitne maske. Zaradi možne udeležbe prenosa maše ne bo.

 

V cerkvi župnije Šentjur bodo jutri maše ob 7h, 9h, 10:30 in 16. uri. Zaradi prostorne stiske župnik vernike prosi, da se svete maše ne udeležijo.

V župniji Olimje se bo nedeljska sv. maša začela ob 9. uri. zaradi velikosti prostorov ni strahu, da bi se maše udeležilo preveč ljudi. Prenosa maše v živo ne bo.

V župniji Podčetrtek bodo maše potekale ob 7:30 in 10. uri, na Polju ob Sotli pa ob 8:45. Pri vseh mašah je udeležba dovolj mala, da ni treba skrbeti za prekoračitev omejitev.

V župniji Svete gore nad Sotlo bodo maši potekali v župnijski cerkvi Sv. Petra v Bistrici ob Sotli. Ti se bodo začeli ob 7:00 ter ob 10:00. V cerkvi se lahko istočasno nahaja okoli 10 ljudi. Tokrat prenosa maš ne bo.