Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako skrbeti za kožo?

So vam ličila nekoliko odveč, a želite kljub temu dajati urejen videz, ki ne izdaja vaših let? Skrivnost lepega in zdravega videza je v tem, da dobro skrbite za svoj prvi plašč pred svetom – svojo kožo. Za vas smo razkrili nekaj skrivnosti, kako bo ta skrb lažja, vi pa boste zasijali v povsem novi luči.

Uporabite primerno sredstvo za čiščenje kože

Zagotovo veste, da je čiščenje kože, preden nanjo nanesemo negovalne izdelke, izjemno pomembno. Morda pa do sedaj izbiri čistilnega sredstva niste namenjali velike pozornosti; če so vaš glavni izziv akne ali mastna koža, se odločite za izdelke s salicilno kislino, za suho, zrelo kožo pa se rajši odločite za tiste z glikolno kislino. Seveda pa je za katerikoli tip kože nujno, da je dobro navlažena – s kremo se namažite tako zjutraj kot zvečer, koža pa bo vlago najlažje vpila takoj po tuširanju.

Vlaženje kože – tudi s primerno prehrano

Kar se tiče kože, velja zanjo enako kot za celotno telo – preprosta, nepredelana hranila jo bodo najbolj osrečila. Spijte najmanj osem kozarcev vode na dan, saj se bo vasa koža tako počasneje povesila, in si čim večkrat pripravite zelenjavne napitke, ki pomagajo proti zabuhlemu videzu. Kljub temu pa ne pozabite na hranila, do katerih ste morda skeptični – omega 3 maščobe vam bodo pomagale, da bo koža lažje zadrževala vlago v sebi. Njihov dober vir so orehi, laneno olje, lososo in chia semena.

Lepotica iz Pariza

O – la – a! Za resnično lepo kožo je pomembno, da uporabljate negovalne izdelke, ki temeljijo na moči narave. Ključna sestavina vseh izdelkov francoske znamke Caudalie, ki izdeluje visoko kakovostne izdelke proti staranju kože, je olje semen grozdja, ki je zahvaljujoč visoki vsebnosti polifenolov najmočnejši antioksidant rastlinskega sveta. Izdelki Caudalie ne vsebujejo parabenov in mineralnih olj, za samoumevno pa jemljejo, da ne testirajo na živalih.

Prijaznost in skrb do samega sebe se pokažeta tudi v tem, kako skrbimo za svoje telo; poskrbite, da se boste v svoji koži dobro in udobno počutili, pa bo vsak dan takoj lažji in bolj optimističen!