Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Išče se 14. mlečna kraljica Zelene doline 2021

V Mlekarni Celeia iščejo novo ambasadorko slovenskega mleka in mlečnih izdelkov, ki skozi vse leto osvešča o pomenu zdrave in naravne prehrane

Arja vas, 6. januar – V Mlekarni Celeia iščejo že 14. Mlečno kraljico Zelene doline. Kljub drugačnim razmeram, v katerih ambasadorka zdravega načina prehranjevanja opravlja svoje poslanstvo, pričakujejo dober odziv kandidatk.

K prijavi vabijo mlada dekleta, ki jim je blizu kmetijstvo, poznajo mlečno industrijo in mlečne izdelke ter z veseljem stopijo pred ljudi in jih osveščajo o pomenu zdravega načina življenja v sozvočju z naravo. Novo kraljico čakajo privlačne nagrade, kot je enoletna uporaba avtomobila znamke Peugeot ter plačano celoletno delo ambasadorke mleka in mlečnih izdelkov Zelene doline.

Projekt Mlečne kraljice je edinstven v slovenskem prostoru, saj skozi osveščanje o pomenu zdrave prehrane daje posebno mesto mleku in mlečnim izdelkom slovenskega porekla. V Mlekarni Celeia so namreč zelo ponosni, da vso njihovo mleko prihaja izključno s slovenskih kmetij in je brez gensko spremenjenih organizmov: »Prav odlični izdelki so prava popotnica projektu, kot je Mlečna kraljica. Letos jo izbiramo že 14. leto zapored in k sodelovanju vabimo dekleta, ki delijo z nami zavedanje o pomenu podpore slovenski, domači zdravi prehrani. Prepričani smo, da bomo tudi letos k sodelovanju pritegnili mnoga dekleta, ki jim je takšno poslanstvo blizu,« poudarjajo v Mlekarni Celeia.

Letošnje spremenjene razmere ne omogočajo promocije v klasičnih oblikah, zato so v Mlekarni Celeia poslanstvo Mlečne kraljice v dobršni meri preselili na splet in družbene medije: »Na spletni strani mlekarne ter profilih na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok smo aktivno nagovarjali vse, ki jim je blizu zdrav življenjski slog in uravnotežena prehrana. Odziv na takšen pristop je bil izjemen,« še dodajajo v Mlekarni Celeia, kjer tudi sicer veliko pozornosti namenjajo osveščanju o pomenu zdrave prehrane, kjer ne sme manjkati slovensko mleko in mlečni izdelki brez gensko spremenjenih organizmov.

V letu 2020 je naslov 13. Mlečne kraljice nosila Teja Žogan, ki prihaja z družinske kmetije s Ponikve. Izzive, ki jih je v promociji prinesel drugačen čas in razmere, je sprejela z odprtimi rokami in dokazala, da se tudi v drugačnih okoliščinah da narediti marsikaj: »V posebej lepem spominu mi bo ostala akcija, ko smo z Mlekarno Celeia ob prvem šolskem dnevu z našim jogurtom Oki doki razveselili prvošolčke po vsej Sloveniji. Čeprav ni bilo sejmov, promocij po trgovinah in dogodkov, kjer bi me čakalo veliko dela, smo izkoristili vse prednosti komunikacije na daljavo in prepričana sem, da se danes marsikdo še bolj zaveda pomena podpore slovenskemu kmetijstvu in prednosti, ki jih prinaša uravnotežena prehrana, v kateri ne smejo manjkati mlečni izdelki,« ponosno razlaga aktualna Mlečna kraljica Teja Žogan.

Nova, že 14. Mlečna kraljica Zelene doline si bo nadela krono in se oblekla v unikatno kreacijo modne oblikovalke Maje Štamol. V enoletno uporabo bo prejela avtomobil znamke Peugeot, s katerim bo, tako upajo v Mlekarni Celeia, kmalu lahko začela s svojimi aktivnostmi po vsej Sloveniji. »Srčno upamo, da bo leto 2021 prineslo več stikov z ljudmi in promocije zdrave prehrane na dogodkih, zato si želimo kandidatk, ki bodo s svojim zanosom in energijo zgrabile priložnost za edinstveno življenjsko izkušnjo,« še poudarjajo v Mlekarni Celeia.

Prijave za izbor 14. Mlečna kraljica Zelene doline Slovenije v Mlekarni Celeia sprejemajo do 28. januarja 2021. Več informacij o izboru je na voljo tudi na spletni strani www.mlekarnaceleia.si

VEČ INFORMACIJ: Tomaž Arh, vodja strateškega marketinga in razvoja, t: +386 (0)3 713 38 93 , e: [email protected], w: www.mlekarnaceleia.si