Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Eksplozija na avtobusni postaji v Celju (foto)


Danes, ob 12.31 uri so bili celjski policisti obveščeni, da je prišlo na glavni celjski avtobusni postaji do eksplozije.

V eksploziji so bile poškodovane tri osebe, dve sta bili hospitalizirani, nobena od njiju ni v kritičnem stanju. Do eksplozije je prišlo zaradi uhajanja plina. Vzrok uhajanja policisti še preverjajo. Ogled kraja dejanja, ki sta se ga udeležila tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, še poteka. Policisti občane pozivajo naj se ne zadržujejo v bližini kraja eksplozije.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Energetiki Celje, ki upravlja z mestnim plinovodom, so bili danes okoli 13.00 ure s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni o eksploziji zemeljskega plina v objektu Avtobusne postaje ob Mariborski cesti v Celju. “Ekipa je takoj odšla na teren. Ugotovljena je bila okvara na cevi hišnega priključka Nomago Celje, ki je povzročila uhajanje zemeljskega plina. Dežurna ekipa Energetike Celje je zaprla podzemni ventil na plinskem priključku in prekinila dovod plina v objekt. Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom. Ko bo znano kaj več, vas bomo o tem obvestili,” so zapisali.

foto: Tilen Križnik