Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

2. spletni turnir v šahu Kozjansko 2021


V sredo, 27. januarja 2021 je na portalu chess.com potekal drugi turnir serije On-line turnirjev Kozjansko 2021 v organizaciji Športne zveze Kozje. Drugega od desetih turnirjev se je udeležilo 14 šahistov, ki so odigrali šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Po devetih zaporednih tretjih mestih je zmagovalec turnirja postal Mojmir Cilenšek iz Petrovč s petimi točkami in pol. Pol točke manj je zbrala novinka na turnirjih, Taja Levstik iz Šahovskega društva Kočevje, ki je osvojila drugo mesto, tretje mesto pa sta si s štirimi točkami razdelila Inti Maček iz Šahovskega kluba Komenda in Luka Štorman iz Šahovskega kluba Braslovče.

Taja, Inti in Luka so bili najboljši tudi v starostni kategoriji do 12 let, medtem ko je bil v kategoriji do 15 let najboljši Bor Gradišek iz Celjskega šahovskega kluba, v kategoriji do 9 let pa Anže Daničič iz Šahovskega kluba Triglav Krško.

Mojmir Cilenšek je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku serije po dveh turnirjih, na drugem mestu je Inti Maček in tretji Bor Gradišek.

Glede na to, da si turnirji serije sledijo na štirinajst dni, bo tretji na sporedu 10. februarja. (R.G.)