Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z novim letom začetek del na krožišču pri OŠ Franja Malgaja s podhodom


V Šentjurju bodo v začetku leta 2021 zabrneli stroji. Izvajalec del bo namreč takoj ko bodo razmere dopuščale, pričel z izgradnjo krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja Šentjur, za katerega je Občina Šentjur izdelala in financirala vso potrebno dokumentacijo, tako kot tudi za že zaključeno krožišče pri Aspari ter za načrtovano krožišče pri Resevni.

Deli bodo potekala na odseku državne ceste, zato se bo investicija izvajala pod okriljem Direkcije RS za infrastrukturo.

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je tako te dni sopodpisal pogodbo za izvedbo del Ureditve regionalne ceste Dole – Šentjur (od km2,050 do km 2,490) in ob tem izrazil veliko zadovoljstvo nad pričetkom izboljšave infrastrukture v samem mestu, za kar si je občina prizadeva dolga leta.

Občina je že spomladi načrtovala javno predstavitev projekta, ki bo med drugim obsegal tudi ureditev podhoda za pešce, vendar zaradi prvega vala epidemije in posledičnih ukrepov to ni bilo mogoče. Zatem je Direkcija RS za infrastrukturo ponovila razpis za izvajalca del, kar je pričetek gradnje ponovno nekoliko odmaknilo. Po ponovljenem razpisu je bilo izbrano podjetje VOC Celje d.o.o., ki bo z deli predvidoma pričel takoj v letu 2021, ko bodo razmere dopuščale začetek gradnje. Investicijo je skupaj vredna okoli 1,4 milijona evrov, Občina Šentjur bo sofinancirala projekt s svojimi proračunskimi sredstvi v višini okoli 381 tisoč evrov.

Dela izgradnje krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja Šentjur bodo zelo zahtevna, saj gre za najbolj obremenjen cestni odsek v občini, na katerega se še vedno, kljub občinski umestitvi navezovalne ceste v prostor 2011, zliva ogromno tranzitnega in tovornega prometa iz avtoceste. Krožišče bo omogočilo vsaj večjo pretočnost, pa tudi veliko večjo varnost pešcev v prometu, sploh šolarjev iz bližnje OŠ Franja Malgaja.

Izvajalec del in Občina Šentjur bosta javnost, uporabnike, meščane ter vse občane redno obveščala o spremenjenih prometnih režimih, ki bodo nujni za izvedbo del.