Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kozjem izvedli izobraževanje za prostoferje (foto)


Občina Kozje je nedavno pristopila k mreži Prostofer, ki je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, Ta povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Projekt Prostofer se bo pričel izvajati 4. januarja 2021, upravičeni uporabniki pa lahko prevoz že naročijo. Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10.

V prostorih Večnamenskega centra Kozje je potekalo izobraževanje prostovoljcev šoferjev – prostoferjev. Prijavilo se je devet kandidatov, izobraževanje pa je vodil Miha Bogataj, direktor Zavoda Zlata mreža.

Kako deluje PROSTOFER?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

 

foto: Občina Kozje