Učenci iz Rogatca, Donačke Gore in Dobovca ustvarili 83 del v sklopu likovno in literarnega natečaja Moja občina v samostojni Sloveniji (foto)

20. 12. 2020 10:51

Nedavno se je zaklučil likovno in literarni natečaj Moja občina v samostojni Sloveniji. Na njem so sodelovali tudi učenci VIZ OŠ Rogatec, PŠ Dobovec in PŠ Donačka Gora.

V spodnji galeriji vabljeni, da si ogledate in preberete vsa nagrajena likovna in literarna dela.

Učenci iz Rogatca, Dobovca in Donbačke Gore so bili povabljeni, da ob 30-letnici samostojnosti in enotnosti Slovenije s paleto bogatih barv in s prefinjeno žlahtno slovensko besedo zajamejo bogastvo naravne in kulturne dediščine svojega domačega kraja.

Skupno je na natečaj prispelo 83 del (74 likovnih in 9 literarnih). Izmed 74 likovnih del je strokovna komisija izbrala 12 likovnih del in 9 prispelih literarnih del.

Komisija je izbrala štiri likovna dela iz prve triade, pet likovnih del iz druge triade in tri likovna dela iz tretje triade. Izbrana likovna in literarna dela so predstavljena na koledarju 2021 in na spletni strani Občine Rogatec. Občina bo vsem učencem in zaposlenim na šolah podarila koledar, učenci predstavljenih del bodo zraven koledarja prejeli tudi priznanje ter posebno nagrado. Ostali udeleženci natečaja pa bodo zraven koledarja prejeli še pohvalo.

Likovna dela je ocenjevala komisija v sestavi predsednice društva likovnikov Rogatec Verice Esih, inž. zobne protetike, Ernest Artič, dipl. slikar in podžupanje Mojca Šmit, univ. dipl. obl..

Nagrajenci v kategoriji likovna dela:

Literarna dela je ocenjevala komisija v sestavi upokojene učiteljice Lidije Zalezina, mlade pesnice in študentke humanističnih študijev Lare Božak in podžupanje Mojca Šmit, univ. dipl. obl..

Komisija je soglasno odločila, da se nagradi in predstavi vseh 9 literarnih del. Lara Božak je v svojem komentarju literarne izdelke opisala kot čudovito prelivanje razmišljanj o domačem kraju skozi prizmo otroške iskrenosti, subtilnosti in duhovitosti. “Lepo je videti, ko se ljubezen do domačega kraja in občutek pripadnosti le-temu srečata z besedami. Z besedami so se lepo ujele likovne upodobitve motivov iz naše lokalne skupnosti.”

Avtorji literarnih del od 5. do 9. razreda:

LORENA HORVAT, JAŠA KAMPOŠ, LUKA VIDAKOVIČ, ZOJA PREVOLŠEK, vsi 6. r., KEVIN ZAKELŠEK, GAŠPER FRIC, GAJA PREVOLŠEK, ŽANA BRANTUŠA, vsi 7. r, ŽIGA KAMPOŠ, 8. r.. Mentorici: PETRA PREVOLŠEK, prof. in METKA URLEB, prof..

Vsa nagrajena dela si lahko ogledate/preberete spodaj ali pa na tej povezavi:

foto: Občina Rogatec

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,989 seconds.