Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tomi Rumpf in partnerji veterinarsko dejavnost razširili na Celje


Aktualni direktor Zavoda za blagovne rezerve ter nekdanji direktor in solastnik Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah, Tomi Rumpf je v teh dneh razširil svojo mrežo veterinarskih postaj. Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah d.o.o., v kateri ima Rumpf največji (19,03-odstotni) delež, je namreč prevzela družbo Veterinarski center d.o.o. iz Celja.

Šmarska veterinarska postaja  je več kot polovico lastništva Veterinarske postaje Celje odkupila od Edvarda Krugerja.

Veterinarska postala Šmarje pri Jelšah d.o.o. je s tem postalo edino veterinarsko podjetje v Sloveniji s tremi koncesijskimi enotami. Poleg matičnega podjetja v Šmarju pri Jelšah in enote v Šentjurju, sedaj še Veterinarski center Celje. Vse tri postaje zajemajo izjemno veliko območje od Dobrne do do Sotle, na katerem je okoli šest tisoč kmetij.

Veterinarska postaja Šmarje pri Jelšah d.o.o. zadnja leta posluje odlično in vseskozi veča celotne prihodke podjetja. Lani so ti znašali skoraj 1,6 mio evrov, čisti dobiček pa je bil dobrih 68 tisoč evrov. Imajo 20 zaposlenih, ki v povprečju prejemajo bruto plačo v višini 2.303 evrov. EBITDA (izid pred davki, obrestmi in celotnimi odpisi sredstev) podjetja znaša 116 tisoč evrov. Pohvalijo se lahko z bonitetno oceno 10. Ob Rumpfu so v njej manjšinski deležniki še Gregor Gajšek, Mitja Jakoš in Božidar Sok, sicer trenutni zastopnik podjetja.

Veterinarski center d.o.o. Celje, ki je prešel v večinsko last šmarske veterinarske postaje, se prav tako lahko pohvali z dobrimi poslovnimi rezultati. V lanskem letu so tako ustvarili dobrih 500 tisoč evrov celotnih prihodkov, čisti dobiček pa je bil 7.500 evrov. Imajo 6 zaposlenih, ki v povprečju prejemajo bruto plačo v višini 2.742 evrov. EBITDA (izid pred davki, obrestmi in celotnimi odpisi sredstev) podjetja znaša 20 tisoč evrov. Pohvalijo se lahko z bonitetno oceno 10.

Tomi Rumpf je spomladi na povabilo gospodarskega ministra Zdravka Počivalška prevzel vodenje državnega zavoda za blagovne rezerve. O državni funkciji, ki jo trenutno opravlja, je nedavno spregovoril tudi na portalu Domovina.je.

foto: Veterinarski center Celje