Telovadnica v Zibiki že kaže svoje obrise (foto)

1. 12. 2020 6:00

Septembra so v Zibiki začeli z gradnjo nove telovadnice k podružnični osnovni šoli Zibika, ki te dni že dobiva svoje obrise. Telovadnica, ki se gradi kot prizidek tamkajšnji osnovni šoli, naj bi bila do konca leta tudi že pod streho.

Celotna naložba, vredna okoli 750 tisoč evrov, naj bi bila končana in predana namenu do začetka novega šolskega leta 2021.

Telovadnica bo obsegala tloris športne površine velikosti 240 m² ter skupne površine vseh prostorov 433 m². Izvajalec je do sedaj izvedel izkope, porušil in odstranil obstoječo greznico ter objekt šole in nove telovadnice povezal na novo biološko čistilno napravo. Trenutno poteka gradnja zunanjih zidov, v delu objekta je izvedena plošča v prvem nadstropju, zgrajeno je stopnišče, do konca koledarskega leta pa naj bi bil objekt tudi že pod streho.

Telovadnica bo zelo podobna že zgrajeni telovadnici pri POŠ Sveti Štefan in bo omogočala izvajanje športne vzgoje učencev podružnice in otrok, vključenih v vrtec tamkajšnjega dislociranega oddelka vrtca, prebivalcem, društvom in klubom pa bo nudila prostorske možnosti za izvajanje njihovih programov dela oz. rekreacijo občanov. V telovadnici bo mogoče organizirati tudi množične športno-rekreativne in druge prireditve.

Telovadnico bo mogoče uporabljati predvsem za naslednje športne vsebine:

  • igra med dvema ognjema, za katero se uporablja odbojkarsko igrišče – šolski program;
  • odbojka;
  • košarka (pomanjšano igrišče z dodatnimi koši za mini košarko);
  • badminton;
  • mini nogomet (se uporabijo črte košarkarskega igrišča).

S projektom izgradnje telovadnice se Občina Šmarje pri Jelšah namerava prijaviti tudi na javni razpis Fundacije za šport, kjer pričakujejo sofinanciranje v višini 70.000 evrov v letu 2021. Na podlagi uspešne kandidature za sredstva Eko sklada bodo na podlagi prejete pogodbe prejeli 134.300 evrov v letu 2021.

Letos bodo izvedena dela v višini 150.000 evrov, za dokončanje objekta (gradnja, nadzor, tehnični pregled) pa bo v letu 2021 potrebnih še približno 600.000 evrov.

Dela izvaja Lesnina MG oprema iz Ljubljane, strokovni nadzor pri gradnji pa podjetje Studio 73 iz Štor.

foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X