Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 14. 12. do 20. 12. 2020 (pod oblačila si je skril motorno žago, plačala spletnemu goljufi, mladostniki kršili odloke)


TATVINA V TRGOVINI

14.12.2020 so bili policisti obveščeni, da je neznani moški v trgovini na območju občine Šmarje pri Jelšah poskušal odtujiti motorno žago, na način, da jo je skril pod oblačila in le to zapustil. Da je moški žago skril pod oblačila je opazil prodajalec, kateri je odšel za njim iz trgovine in od njega zahteval, da žago plača ali pa jo vrne. Moški je žago vrnil in nato odšel. Z zbiranjem obvestil so ugotovili identiteto storilca tega dejanja, zoper katerega bo podana kazenska ovadba.

GOLJUFIJA STORJENA PREKO SPLETA

15.12.2020 se je na šmarsko PP oglasila oškodovanka spletne goljufije. Omenjena je naznanila, da je po elektronski pošti prejela obvestilo, da je prejemnica paketa. Paket je bil med pošiljanjem zadržan na carini, za nadaljnji prejem pa je neznanec zahteval pristojbino v znesku 1.085 €. Omenjeni znesek je poravnala preko plačilnega sredstva Western Union, v prepričanju, da bo paket po tem tudi dobila. Naslednjega jutra je prejela obvestilo, da je paket še vedno zadržan in mora plačati še davek v višini 2.500 €. Kmalu je spoznala, da je postala žrtve spletnega goljufa. Z zbiranjem obvestil in dokazov bodo policisti poskušali ugotoviti storilca in zoper njega podati kazensko ovadbo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

17.12.2020 so policisti prejeli obvestilo, da se v Šmarju pri Jelšah pri osnovni šoli zadržujejo mladostniki, kateri tam mečejo pirotehnična sredstva. Ob prihodu policistov na kraj so se mladostniki razbežali. Kasneje je bilo nekaj mladostnikov izsledenih v bližnji okolici, zoper kršitelje bo podan obdolžilni predlog na sodišče v Celju.