Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Peti krog druge serije On-line šaha Kozjansko


V sredo 2. decembra se je s petim turnirjem druga serija On-line turnirjev Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje prevesila v drugo polovico. Petega turnirja na portalu chess.com, se je udeležilo štirinajst šahistov, kar je največ v drugi seriji. Odigrali so šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Na petem turnirju je bil končni vrstni red na prvih treh mestih enak, kot je bil na prvem turnirju pred mesecem dni. Do druge zmage v seriji je prišel Bruno Glas iz šahovskega kluba Triglav Krško, ki je zbral pet točk. Enako število točk je zbral tudi drugouvrščeni Miha Grumerec, član ŠD Sij Acroni Jesenice iz Bistrice ob Sotli, točko manj pa je osvojil Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki je turnir  še petič zapored končal na tretjem mestu.

Bruno je bil seveda najboljši tudi v starostni kategoriji do 12 let, medtem ko je bil v kategoriji do devet let najboljši njegov klubski soigralec iz ŠK Triglav Krško Anže Daničič, ki je osvojil skupno peto mesto.

Miha Grumerec je že od drugega kroga dalje zanesljivo vodilni v skupnem seštevku. Tokratni zmagovalec Bruno Glas se je z zmago prebil na skupno drugo mesto in na tretje potisnil Mojmirja Cilenška. Skupaj je v drugi seriji igralo že sedemnajst šahistov.

Do konca serije sledijo še trije turnirji v decembru, od skupno osmih turnirjev pa se bo vsakemu tekmovalcu za končni vrstni red štelo šest najboljših uvrstitev. (R.G.)