Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Osmi-zadnji krog druge serije On-line šaha Kozjansko


V sredo 23. decembra je bil na sporedu osmi, zadnji turnir druge serije On-line turnirjev Kozjansko, ki je potekala v mesecih novembru in decembru v organizaciji Športne zveze Kozje. Zadnjega turnirja na portalu chess.com se ga je udeležilo 13 šahistov, ki so odigrali šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Zmagovalec zadnjega turnirja je postal Bruno Glas iz Šahovskega kluba Triglav Krško, ki je zbral pet točk. Pol točke manj je na drugem mestu dosegel član Celjskega ŠK Bor Gradišek iz Kozjega, še enkrat več pa je tretje mesto osvojil Mojmir Cilenšek iz Petrovč s štirimi točkami, ki je bil tretji na prav vseh osmih turnirjih!

Bruno je bil še enkrat več najboljši tudi v starostni kategoriji do 12 let, v kategoriji do devet let pa je bila najboljša Anja Beber iz ŠK Postojna, ki je osvojila skupno peto mesto.

V skupnem seštevku, kamor je štelo šest najboljših rezultatov na osmih turnirjih, si je zmago že pred zadnjim turnirjem zagotovil član ŠD Sij Acroni Jesenice Miha Grumerec iz Bistrice ob Sotli, ki je trikrat zmagal in bil še trikrat drugi. Le sedem točk je za njim zaostal Bruno Glas, ki je sicer zabeležil štiri zmage in bil ob tem še enkrat drugi in enkrat četrti. Na skupno tretje mesto se je s tokratnim drugim mestom prebil Bor Gradišek, ki je enkrat zmagal, bil po dvakrat drugi in četrti ter enkrat peti, kar je zneslo šest točk več od Mojmirja Cilenška, ki je bil torej vedno tretji, skupno pa četrti. Na petem mestu je serijo zaključila Anja Beber, najboljša šahistka in najboljša do devet let. Drugi v tej starostni kategoriji je bil Anže Daničič (ŠK Triglav Krško), tretja pa Kaja Strnad (ŠK Postojna). V kategoriji do dvanajst let je zmagovalec postal Bruno Glas, drugi je bil Bor Gradišek in tretji Luka Štorman iz ŠK Braslovče.

Športna zveza Kozje je tako uspešno izpeljala še drugo serijo šahovskih turnirjev na spletu v letu 2020. Obljubljajo pa že tudi naslednjo, tretjo serijo v začetku naslednjega leta, saj še nič ne kaže, da bi se lahko pričeli šahovski turnirji v živo. (R.G.)