Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nekateri ukrepi sproščeni, a v naši regiji ne toliko kot v štirih drugih


Vlada je prisluhnila tegobam gospodarstva in od torka do naslednje srede sprostila nekatere zaščitne ukrepe, kar so v nedeljskih večernih urah preko Twitterja usklajeno sporočili predsednik vlade in ministri. 

Povsod po Sloveniji se odpirajo frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in kemične čistilnice, v štirih regijah z najboljšo epidemiološko sliko pa še tekstilne, športne, obutvene trgovine in gibanje znotraj regij z naloženo aplikacijo #ostanizdrav. 

Savinjska regija zaradi previsoke tedenske incidence žal ni med temi štirimi.

“Vlada dnevno spremlja obremenjenost zdravstvenega sistema zaradi Covid19 ter 7 dnevno povprečje okužb po statističnih regijah, zaradi česar lahko v skladu z načrtom sproščanja oziroma zaostrovanja ukrepov v naslednjih dneh po posamičnih regijah prihaja do sprememb v obe smeri,” je zapisal predsednik vlade Janša. Trgovine z oblekami, obutvijo, športnimi rekviziti, ter gibanje znotraj posamezne regije z naloženo aplikacijo #ostanizdrav bo do nadaljnjega mogoče v obaln-okraški, goriški, gorenjski in osrednjeslovenski regiji.

Vlada hkrati poziva vse delodajalske in sindikalne centrale, da aktivno komunicirajo s članstvom in javnostmi v smislu upoštevanja ukrepov. Samo tako se lahko izognemo zaostritvam v času praznikov. 

Obenem se vlada zahvaljuje zdravstvenim delavcem in vsem, ki v tem zahtevnem času upoštevajo omejitvene ukrepe ter varujejo zdravje in življenja.

“Z vami smo epidemijo uspeli zaustaviti prej, preden bi presegla zmogljivosti našega zdravstva. Naložimo si aplikacijo #ostanizdrav. Izpolnimo prijavo za cepljenje proti #Covid_19. Naše gibanje z aplikacijo bo postalo bolj varno. S cepljenjem pa sčasoma spet normalno,” je na Twitterju še zapisal Janša. 

Zadovoljen se zdi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek

Pomirjeno pa se je na Twitterju odzval tudi minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je ob predstavitvi sproščenih ukrepov med drugim zapisal še, da dnevno spremljajo obremenjenost zdravstvenega sistema zaradi #COVID19 ter 7-dnevno povprečje okužb po statističnih regijah, zato lahko v skladu z načrtom sproščanja oz. zaostrovanja ukrepov, v naslednjih dneh, po posamičnih regijah pride tudi do sprememb.

Izpostavil je, da bo vlada v četrtek obravnavala najnovejše epidemiološke podatke ter v skladu s splošnimi smernicami Union določila režim gibanja oz. omejitev v času božiča in novoletnih praznikov.

Je pa Gantarju urednik Večera med vrsticami očital spremembo stališč brez odstopa, na kar je minister za zdravje odgovoril takole:

Slovence je Gantar, kot tudi vsi drugi ministri, še pozval k naložitvi aplikacije #ostanizdrav.

 

Smučali boste lahko, a na sedežnici ali v kabini boste lahko le sami ali z osebo iz istega gospodinjstva. Malo neprijetno za tiste, ki se bodo želeli povzpeti na Vogel.

Nekateri se čudijo, da so zaprte ostale trgovine s tehničnim blagom:

 

Držimo se osnovnih pravil: