Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudske dileme ob referendumu o stolpu


Ob bližajočem se nedeljskem referendumu v Rogaški Slatini nam je bralka na svojevrsten in sproščen način prikazala dileme, s katerimi se te dni soočajo občani Rogaške Slatine.

Se morda najdete v kakšnem od spodnjih dialogov/monologov?

Sana: Juhuhu, v nedeljo pa končno lahko grem med ljudi. Kaj praviš, naj oblečem tisto odštekano minico vijolične barve, zraven pa seksi črne lakaste škornje in tigrasto pelc jakno?

Vinika: Ja, to pa bo ta pravo. Jaz pa sem prav danes v omari našla že pozabljene ful ozko oprijete črne usnjene hlače, h katerim se bodo super prilegale moje najboljše rdeče štikle. To bo mega! Upam samo, da ne bo dežja ali, bog ne daj, kakšnega snega.

Sana:  Garderoba je torej ok. Kaj pa glasovanje? Saj nimam časa, da bi se ukvarjala s tem. V komisiji bo zagotovo kakšen luškan tip, ga bom malo povprašala, kaj on misli.

Vinika: O, to pa je super ideja. Na FB krožijo takšne in drugačne fore, pol pa pogledam še instagram pa net in da je zmeda še večja, mi oma prinese še lokalne catjnge in me sprašuje, ali naj gre na referendum in kaj naj obkroži. Da o fotru in mami sploh ne govorim. Zdaj ko sta cele dneva doma,  poslušam samo številke o koroni in njune komentarje o slatinskem stolpu.


Melan: Glejte dragi moji! Iz te tabele je razvidno vse, kar morate vedeti glede sanacije, obvladovanja investicije in nadaljnega razvoja v dobrobit mene, vseh nas in naših prihodnjih generacij.

Ti trije stolpiči predstavljajo razvoj našega projekta v naslednjih 3 letih. Kot je razvidno iz diagrama, se stolpiči dvigujejo, cikcakaste linije v njih nakazujejo enakomerno rast brez večjih odstopanj in tveganj, to zagotavlja absolutno varnost, kar je v teh negotovih epidemioloških časih izredno pomembno. Rdeča krivulja je v prvih 2 letih ok, saj raste in nakazuje optimističen pogled naprej. V 3. letu se krivulja sicer blago spusti z zaznambo (beseda), da je to posledica objektivne nezrelosti določenih faktorjev. Prav ta zaznamba nam zagotavlja, da ni potrebno biti v skrbeh, saj je takšen padec v podjetniškem in še kakšnem svetu nekaj povsem  običajnega in se bo v teku naslednjih let izničil. Ker smo na tesno s časom – volišča za referendum se zaprejo že čez 15 minut – vprašanj verjetno nimate. Ostanimo zdravi!


Kolerika:  Kva je zdaj to? V nedeljo športam, zaradi korone sicer samo po teh bregih, ampak kakorkoli, za te lokalne stolpe pa nadhode pa res nimam cajta. Eni so za, drugi so proti, eni sploh ne vejo, za kaj se gre pa pametujejo in solijo pamet tistim, ki so v resnici bolj pametni od njih in ki, vsaj večina, rajši molčijo. Nekaj dni nazaj džogam (peš!) po glavni cesti in ker se mi je strašno mudilo, ga usekam kar povprek po enem malem krožnem prometu. In glej ga vraga. Ustavijo me ta belo plavi, me sprašujejo, kdo sem pa kod hodim in če ne vem, kako se je potrebno gibati okrog krožnega prometa pa koliko imam še do doma, saj bo kmalu ura devet, potem pa itak ne smem več nikamor. Čudež, da me niso še vprašali tega, kje imam masko in dovolilnico za prehod občinske meje. Oberejo me za 40 evrotov in zdaj iz inata ne grem na referendum. Mene pač več nobeden ne bo  zezal.


Flego: Zadnjič v neki zakotni omari v pisarni, kamor le redko stopi kdo od nas – pa ne zaradi malomarnosti ampak zaradi preobilce drugega bolj pomembnega  dela – povsem na dnu najdem zajeten kup neke dokumentacije, kjer piše strogo zaupno, letnica pa je še povsem sveža: 2020.

Ne vem, ali naj se lotim pregledovanja tega svežnja, saj smo v korona času in bi morda bilo potrebno vse pustiti en teden v postopku dezinfekcije. Po drugi strani pa je že čez nekaj dni referendum in morda se v teh papirjih skrivajo kakšni pomembni podatki, ki bi lahko usodno vplivali na izid. Pred to najdbo papirjev sem se že odločil, da grem na referendum o Spremembah in dopolnitvah odloka o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje P3 z okolico (ZD7) – tako piše na obvestilu o referdumu – in glasujem za, zdaj pa res ne vem več, kaj naj naredim. Se na tem referendumu sploh odloča o stolpu in nadhodu?

Bom vprašal ženo, ona je bolj na tekočem s temi zadevami kljub temu, da zaradi korone že kar nekaj časa ni bila pri frizerju (vsaj uradno ne). Pa ne povedat sosedom. Mislim glede frizerja.


Nevenka Marinc-Gobec
foto: pixabay, naslovna: Nande Korpnik