Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Včeraj v regiji 22 okužb, dobra tretjina teh v KiO. Umrlo 34 bolnikov, upanje daje padnje števila sprejetih v bolnišnicah. SB Celje še vedno brez 232 zaposlenih


Včeraj je bilo opravljenih 1792 testiranj na novi koronavirus, izvidi pa pozitivni pri 501 osebi. Delež vseh pozitivnih izvidov opravljenih testov je bil včeraj ponovno nekoliko višji, in sicer 27,96 %. R znaša 0,93, kar pomeni, da 10 okuženih okuži nekaj več kot 9 oseb.

Včeraj se je ponovno povišalo število hospitaliziranih in umrlih, a upanje daje padanje števila sprejemov v bolnišnico, ki se je znižalo že drugi dan zapored in je bilo najnižje po 26. oktobru. Včeraj se je število hospitalizacij po bolnišnicah v Sloveniji povečalo zgolj za 3 bolnike s covidom-19. Sprejeli so namreč 65 covid bolnikov (40 manj kot dan prej), v domačo oskrbo so odpustili 38 bolnikov oz. 6 manj kot dan prej, v bolnišnicah pa je umrlo 24 bolnikov obolelih za covidom-19.

Skupaj je sicer včeraj umrlo 34 covid bolnikov, od začetka epidemije v Sloveniji pa že 831 obolelih za covidom-19.

V Sloveniji beležimo 400 umrlih na milijon prebivalcev, kar nas uvršča na trenutno 30. mesto po umrljivosti med vsemi državami na svetu. Med evropskimi državami pa na 16. mesto.

Trenutno je hospitaliziranih 1264 covid bolnikov oz. 3 več kot dan prej. Na intenzivni negi se zdravi 207 (152 od teh na respiratorju oz. 2 več kot dan prej). V intenzivni covid negi je 10 bolnikov več kot dan prej.

V Splošni bolnišnici Celje se skupaj zdravi 141 covid bolnikov, 19 jih je na intenzivni negi, od teh jih je 10 na respiratorju. V SB Celje so včeraj sprejeli 11 covid bolnikov, v domačo oskrbo so jih odpustili 7, v celjski bolnišnici je umrlo 7 covid bolnikov. V celjski bolnišnici imajo zapolnjene vse štiri covid oddelke.

V negovalnih bolnišnicah je dodatno v oskrbi 135 covid bolnikov. Od tega 20 v Bolnišnici Topolšica in 10 v Psihiatrični bolnišnici Vojnik. Včeraj sta v negovalnih bolnišnicah umrla dva covid bolnika.

Razmere se počasi stabilizirajo. R znaša 0,93, kar pomeni, da 10 okuženih okuži nekaj več kot 9 oseb. Umirjanje razmer in padanje na dnevni ravni pa žal še vedno poteka prepočasi. Tudi število oseb, ki potrebuje bolnišnično oskrbo, še naprej ostaja visoko, zato je vlada sprejela dodatne ukrepe, ki so v veljavo stopili danes, je na novinarski konferenci med drugim dejal uradni vladni govorec Jelko Kacin.

Včeraj v Savinjski zgolj 22 okužb, v Celju pa dve

Število aktivno okuženih oseb v Sloveniji je 19.325, kar pomeni, da je število aktivno okuženih v Sloveniji padlo že deseti dan zapored, včeraj za 56 oseb. 14-dnevna pojavnost je trenutno 922 potrjeno okuženih oseb na 100.000 prebivalcev.

Na Celjskem oz. Savinjski regiji je bilo včeraj potrjenih zgolj 22 okužb. Največ v občini ponovno v občinah Laško in Šentjur po (4), sledijo Celje, Štore in Velenje po (2), Dobje, Kozje, Rogaška Slatina, Šmarje pri Jelšah, Šoštanj, Vitanje, Zreče in Žalec po (1).

Celjska bolnišnica še vedno brez 232 zdravstvenih delavcev

SB Celje, kjer na štirih covidnih oddelkih trenutno oskrbujejo 141 bolnikov s covidom-19, od tega 122 v navadnem covidnem oddelku ter 19 v intenzivni negi, kjer razpolagajo z 20 posteljami, se še vedno soočajo z velikim kadrovskim manjkom. V nedeljo je bilo tako z novim koronavirusom okuženih 177 zdravstvenih delavcev, in sicer 34 zdravnikov, 73 diplomiranih medicinskih sester in 70 srednjih medicinskih sester. Še dodatnih 55 zdravstvenih delavcev je v karanteni.

Primanjkljaj zdravstvenega kadra trenutno še vedno v največji meri rešujejo s prerazporejanjem zaposlenih z drugih bolnišničnih oddelkov, ki imajo v tem času zmanjšan obseg dela.

Od 1. oktobra do včeraj je v celjski bolnišnici umrlo 86 bolnikov s covidom-19.

B.S., foto: G.K.