Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini in Rogatcu prižgali praznično razsvetljavo (foto, video)


V minulih dneh so po več krajih po Sloveniji, kljub zdravstveni krizi, ki je letos ohromila svet, prižgali božično-novoletno razsvetljavo ter ljudem s tem pričarali vsaj nekaj pravljičnih trenutkov v teh sicer nenavadnih časih.

Praznične lučke so zasvetile tudi v Rogaški Slatini in Rogatcu.

V Rogaški Slatini je ob prižigu praznične razsvetljave v letu 2020 nagovor občanom posredoval tudi župan mag. Branko Kidrič. Namenil jim je naslednje sporočilo:

Spoštovane občanke in občani,

eden izmed načinov, kako zajeziti širjenje virusa Covid-19, je socialna distanca. Ta zajema vsa ključna področja človekovega družabnega življenja. Družabnih dogodkov, kot smo jih bili vajeni, dejansko ni več. Tako v letošnjem letu tudi ne bomo priča skupnemu prižigu lučk in prijetnemu druženju na Pegazovi ploščadi, s čimer smo simbolično vstopili v praznični december. To pa še ne pomeni, da Rogaška Slatina 27. novembra ne bo zasvetila v svoji običajni praznični preobleki.

V času, ki nam ga krojijo predvsem omejitve in narekujejo bistveno drugačen veseli december, kot smo ga bili vajeni, vam želimo v okviru možnega ponuditi vsaj nekaj prazničnega vzdušja. Prepričani smo, da lahko s takšnimi dejanji prispevamo k boljšemu počutju, ki je zelo pomembno pri ohranjanju zdravja.

Kot vsako leto bo tudi letos nameščenih več kot 8 kilometrov svetlobnih verig in ostalih elementov, na močvirski cipresi ob Pegazovi ploščadi pa bo ponovno zagorelo 13 tisoč lučk.

Zavedamo se, da najpomembnejši del prazničnega vzdušja ustvarimo ljudje. Verjamemo pa tudi, da razumete resnost situacije, v kateri smo se znašli, in da bomo kljub vsemu vsak po svoje znali preživeti lep, nekoliko drugačen praznični mesec. 

Tisto, česar nas je epidemija naučila, je zagotovo pomembnost skromnosti. Veliko posameznikov požrtvovalno, iznajdljivo, tudi z drobnimi pozornostmi skrbi, da bi bili ljudje čim manj ogroženi. Delček k temu lahko prispeva tudi vsak izmed nas.

Praznična razsvetljava v Rogatcu

Praznične razsvetljave pa so se po dolgih letih ponovno razveselili tudi v Rogatcu, od koder nam je Franc Očko posredoval posnetek, ki prkazuje pravljično okrašen kraj. Pogledate si ga lahko spodaj:

Praznična razsvetljava v Rogatcu

L. Č.