Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V cisterni slatinskega podjetja se je prevažalo več migrantov (foto, video)


Voznik tovornjaka slatinskega podjetja Silo Jeličić je bil nedavno priča prizoru, ko je iz njegove cisterne polne moke priplezalo 12 migrantov.

Vse skupaj se je zgodilo v Srbiji, tik pred hrvaško mejo. Kot je za portal 24ur dejal lastnik podjetja Nenad Jeličić, so se migranti v cisterno splazili nekaj 100 metrov pred mejnim prehodom za Hrvaško, kjer vozniki za vstop čakajo tudi do 48 ur. Da so migranti splezali v cisterno je sicer opazil zadaj stoječi turški voznik, ki je dogajanje tudi ponel. Ta je voznika tovornjaka slovenskih registrskih tablic o tem obvestil, nakar sta migrante skupaj spravila iz cisterne.

Migranti so nato skupaj z voznikom naredili še “gasilsko” fotografijo in se pognali na drugo stran avtoceste. S posnetka je razbrati, da je bil slovenski voznik srečen, da so bili migranti odkriti pravočasno, saj bi ga sicer na meji s hrvaško lahko doletela visoka kazen in zapor.

Kot je za 24ur še povedal Jeličić se voznikom takšni prizori sicer dogajajo zelo pogosto. Dodal je, da je v konkretnem primeru nastalo za več kot 50 tisoč evrov škode, saj je tovor, ki je bil namenjen na Nizozemsko uničen, voznik pa je moral iti nazaj na vnovični naklad. Posnetek si lahko ogledate tukaj.