Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tretji krog druge serije On-line šaha Kozjansko


V sredo 18. novembra je bil na sporedu že tretji turnir druge serije On-line turnirjev Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Tretjega izmed osmih turnirjev na portalu chess.com, se je tako kot drugega, udeležilo deset šahistov, ki so odigrali pet krogov v tempu pospešenega šaha.

Na tretjem turnirju je do druge zaporedne zmage prišel Miha Grumerec, član ŠD Sij Acroni Jesenice iz Bistrice ob Sotli, ki je iz petih partij zbral štiri točke. Enako število točk je zbral Tomaž Žibert iz Boštanja, ki se je tako že na svojem drugem turnirju uvrstil na drugo mesto.  Še tretjič je turnir na tretjem mestu zaključil Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki je zbral tri točke in pol, enako kot četrtouvrščeni Bor Gradišek, član Celjskega ŠK iz Kozjega. Bor je bil najboljši v starostni kategoriji do 12 let, medtem ko je bil v kategoriji do devet let najboljši Anže Daničič iz ŠK Triglav Krško, ki je skupno osvojil peto mesto s tremi točkami.

Miha Grumerec je z zmago povečal prednost v skupnem seštevku po treh turnirjih, na drugo mesto pa se je prebil Mojmir Cilenšek, ki je prehitel zmagovalca prvega turnirja Bruna Glasa iz ŠK Triglav Krško, ki je bil tokrat šesti. Do konca druge serije bo na sporedu še pet turnirjev, eden še v novembru in štirje v decembru. (R.G.)