Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prikazovalnik hitrosti ˝vi vozite˝ na Bučah


kozjeObčina Kozje je leta 2019 izdelala Celostno prometno strategijo Občine Kozje. To je strateški načrt, ki temelji na obstoječih praksah načrtovanja in ustrezno upošteva povezovanje, sodelovanja in načela vrednotenja in to za zadovoljitev potreb po mobilnosti ljudi – tako danes kot jutri – za boljšo kakovost življenja v urbanih okoljih in njihovi okolici. Občina Kozje je v CPS predvidela, da bo vsako leto postavila en prikazovalnik hitrosti v občini in tako zaščitila udeležence v prometu, predvsem na nevarnih odsekih, kot je v naselju Buče.

S tem namenom je Občina Kozje sodelovala na javnem pozivu, Skupaj za večjo varnost, namestitev  prikazovalnikov hitrosti ˝Vi vozite˝ 2020, ki ga je razpisala Javna agencija RS za varnost prometa. Po končanem ocenjevanju vseh prejetih vlog je Občina Kozje postala ena izmed 15. najemnic prikazovalnika hitrosti do 1. 7. 2021. Prikazovalnik hitrosti je tako v mesecu oktobru 2020 namestila v naselju Buče pri cerkvi sv. Petra, ki meri iz smeri Kozjega v smeri gasilskega doma Buče.

Občina Kozje se zahvaljuje Javni agenciji RS za varnost prometa, da nam je omogočila najem prikazovalnika hitrosti ˝Vi vozite˝ in nam s tem zagotovila, da z njeno pomočjo skupaj zagotovimo večjo varnost vseh udeležencev v prometu na kritičnem odseku naselja Buče.