Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 2. 11. do 8. 11. 2020 (v Podplatu zapeljal s ceste, prometna nesreča na Grobelnem,…)

9. 11. 2020 14:11

ZASEŽENO VOZILO

03.11.2020 in 07.11.2020 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Kozje in Šmarje pri Jelšah kontrolirali voznika osebnih avtov. V postopku je bilo ugotovljeno, da navedena nimata veljavnega VD, eden pa je vozil tudi pod vplivoma alkohola. Obema sta bili vozili po 23/1-3 čl. ZPrCP zaseženi in zoper oba podana obdolžilna predloga na pristojno sodišče.

ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

05.11.2020 so policisti pri varovanju državne meje v kraju Kunšperk v neposredni bližini meje v gozdu prijeli enajst oseb. V postopku je bilo ugotovljeno, da so državljani Afganistana ilegalno prestopili državno mejo. Istega dne so v Vidovici v gozdu ob državni meji prijeli še štirinajst drž. Bangladeša in štiri drž. Pakistana. Po usmeritvah in sporazumu je bilo vseh trideset ilegalnih pribežnikov vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, kateri so tujce tudi nazaj sprejeli.

PROMETNA NEZGODA NA GROBELNEM

07.11.2020 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nezgodi v kraju Grobelno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do PN prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika tovornega avta, ki je trčil v pred sabo vozeče priklopno vozilo pripeto na tovrni avto. Na vozilih je nastala le materialna škoda, povzročitelju prometne nezgode pa je bil izdan plačilni nalog.

V PODPLATU ZAPELJAL S CESTE

08.11.2020 so policisti PP Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nezgodo v Podplatu, kjer je voznik os. avt. zaradi neprilagojene hitrosti sam zapeljal v obcestni jarek in si poškodoval vozilo. Telesnih poškodb na srečo ni bilo, vozniku pa je bil zaradi prekrška izdan plačilni nalog.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 1,060 seconds.