Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Četrti krog druge serije On-line šaha Kozjansko


V sredo 25. novembra je bil na sporedu četrti turnir druge serije On-line turnirjev Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje, s katerim je serija prišla do polovice. Četrtega turnirja na portalu chess.com, se je udeležilo dvanajst šahistov, ki so odigrali šest krogov v tempu pospešenega šaha.

Na četrtem turnirju je do prve zmage v drugi seriji prišel Bor Gradišek, član Celjskega ŠK iz Kozjega, ki je zbral pet točk in pol. Pol točke manj je zbral zmagovalec prejšnjih dveh turnirjev Miha Grumerec, član ŠD Sij Acroni Jesenice iz Bistrice ob Sotli, še četrtič pa je turnir na tretjem mestu zaključil Mojmir Cilenšek iz Petrovč, ki je zbral štiri točke in pol.

Bor je bil seveda najboljši tudi v starostni kategoriji do 12 let, medtem ko je bila v kategoriji do devet let tokrat najboljša Kaja Strnad iz ŠK Postojna, ki je osvojila skupno sedmo mesto.

Miha Grumerec še naprej ostaja zanesljivo vodilni v skupnem seštevku, prav tako na drugem mestu ostaja Mojmir Cilenšek, medtem ko se je Bor Gradišek prebil na skupno tretje mesto.

S tem turnirjem se je zaključila novembrska polovica II. serije, sledijo pa še štirje turnirji v decembru. Od skupno osmih turnirjev se bo vsakemu tekmovalcu za končni vrstni red štelo šest najboljših uvrstitev. (R.G.)