Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Splošni bolnišnici Celje se soočajo z množično okužbo zaposlenih


Na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja v SB Celje se soočajo z okužbo 14 medicinskih sester in treh zdravnikov. Okužbo so potrdili tudi v domu starostnikov v Vojniku, kjer je bila okužena varovanka, ki se je nedavno zdravila na okuženem oddelku celjske bolnišnice.

Splošna bolnišnica Celje se po poročanju Večera sooča z množično okužbo z virusom Sars-CoV-2 med medicinskimi sestrami in zdravniki na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer imajo nastanjene covid bolnike.

Na oddelku naj bi bilo okuženih 14 medicinskih sester in 3 zdravniki. “To je zelo velik kadrovski manjko, ki ga rešujemo s prerazporeditvami ustreznega kadra z ostalih bolnišničnih oddelkov. Tej situaciji pa smo morali tudi prilagodili delo na tem bolnišničnem oddelku,” so pojasnili v SB Celje. V bolnišnici so po vseh oddelkih začasno prepovedali pacientom, da zapuščajo sobe z namenom sprehajanja po bolnišnici.

S prvo okužbo naj bi se prav tako po poročanju spletnega Večera soočali tudi v Senecura domu starejših Vojnik. Zbolela naj bi varovanka doma, ki je bila do nedavnega na zdravljenju prav na oddelku celjske bolnišnice, kjer se je zgodil množični izbruh. Jutri bo znano, ali je še kdo izmed dveh varovank in 17 zaposlenih, ki so jih poslali na preventivno testiranje, okužen.

O delovnih razmerah v celjski bolnišnici je po opravljenem 32 urnem turnusu takole čivknil celjski infektolog Federico V. Potočnik: