Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V OŠ Rogatec se situacija s koronavirusom slabša, nova okužena delavka v kostrivniškem vrtcu, v državi padajo rekordi


356 potrjenih okužb v kar 117. občinah sta nova rekorda razširjenosti koronavirusa v Sloveniji, na območju občin KiO pa je včerajšnji dan prinesel sedem novih pozitivnih na COVID-19.

V OŠ Rogatec so okužbo potrdili še pri dveh učiteljih in ob treh včerajšnjih v karanteno poslali še en razred. V karanteni je tudi 9 učiteljev. Podružnično šolo v Donački gori so sicer razkužili, vrtec ponovno odprli, šola pa ostaja zaprta, pouk pa poteka na daljavo.

Potem ko so dober teden dni nazaj v Vrtcu Rogaška Slatina, enota Studenček Kostrivnica okužbo potrdili pri delavki, so danes v istem vrtcu potrdili okužbo še pri eni delavki.

Kot je sporočila ravnateljica Majda Plavčak, so bili danes v vrtcu Rogaška Slatina obveščeni o novi okužbi.

“Okužena  je zaposlena delavka iz enote Studenček v Kostrivnica. Karantena je odrejena še 12 otrokom iz starejše skupine in sicer od 02.10.2020 do 11. 10. 2020. Jutri  se iz izolacije lahko vrnejo  že otroci,  katerim  jim je bila odrejena karantena dne, 29. 9. 2020.

Na testiranju so bile še 3 zaposlene. Njihovi testi so negativni, ” je sporočila Plavčakova.

Število potrjenih okužb v Sloveniji je na dnevni ravni, glede na včerajšnjo številko, poskočilo za 167, ob sicer rekordnih 3998 testih. V državi je trenutno 2426 aktivnih zaznanih okuženih, na območju osmih občin Kozjanskega in Obsotelja pa 69. Včeraj so na novo k tej številki prispevali: občina Šmarje pri jelšah 3, občina Šentjur in Rogaška Slatina po 2.

Največ okužb so v torek odkrili v Ljubljani (60), sledi Kranj s 15 novimi okužbami, v Mariboru jih je bilo odkritih 13, 11 jih je v Novem mestu, 10 v Velenju, 9 v Kamniku, v občinah Domžale, Jesenice, Grosuplje, Šentjernej so jih našteli 8. Nove okužbe so sicer potrdili v kar 116 občinah. 80 novookuženih je starih med 45 in 54 leti, 70 pa jih je v starostni skupini med 35 in 44 leti. Dve okužbi so odkrili med otroki, mlajšimi od štiri leta, devet novookuženih je starejših od 85 let.

Medtem se bolnišnične postelje pospešeno polnijo, zato je Minister za zdravje direktorjem slovenskih bolnišnic včeraj naročil, da v desetih dneh pripravijo skupaj 100 novih COVID-19 postelj.

V Splošni bolnišnici Celje je sicer trenutno hospitaliziranih 11 bolnikov s COVID-19, od tega eden v intenzivni enoti.

Tako pa situacijo komentira infektolog v Splošni bolnišnici Celje, Federico V. Potočnik: