Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V bolnici Celje težave s kadrom: 36 okuženih zdravstvenih delavcev, še okoli 30 pa v karanteni


Potem ko so se prejšnji teden v Splošni bolnišnici Celje soočali z množično okužbo 16 medicinskih sester in treh zdravnikov na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja, kjer oskrbujejo samo covid bolnike, se je število okuženih zaposlenih v zadnjih dneh še povečalo.

Po poročanju spletnega Večera je v celjski bolnišnici trenutno aktivno okuženih že 36 zdravstvenih delavcev celjske bolnišnice. Čez 30 zaposlenih pa je še v karanteni. Z okužbo s Sars-CoV-2 naj bi se konec tedna soočili tudi na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe, ko je na zdravljenje k njim prišel okuženi pacient. Tega so nato nemudoma preselili na covid oddelek, na Oddelku za ortopedijo in športne poškodbe pa so vzpostavili sivo cono.

V SB Celje trenutno oskrbujejo 22 covid bolnikov, devet bolnikov je v intenzivni enoti, na respiratorju je sedem covid bolnika. Skupno SB Celje trenutno za covid bolnike premore 22 navadnih postelj in 9 postelj na intenzivni negi. Kapacitete naj bi v naslednjih dneh povečali na 35 navadnih in 22 intenzivnih bolniških postelj, še piše Večer.