Rogaška Slatina in Podčetrtek ponovno med top 100 trajnostnimi destinacijami na svetu

12. 10. 2020 12:52

 

V sklopu konference 𝗚𝗹𝗼𝗯𝗮𝗹 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗗𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗗𝗮𝘆𝘀, ki je potekala online od 6. – 9. oktobra, so na podlagi 𝗱𝗼𝗯𝗿𝗶𝗵 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝗿𝗼𝘃 𝗽𝗿𝗮𝗸𝘀 𝘁𝗿𝗮𝗷𝗻𝗼𝘀𝘁𝗻𝗲𝗴𝗮 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗺𝗮, izbrali destinacijo Rogaška Slatina, ki se je predstavila 𝘇 𝗕𝗼𝗯𝗿𝗼𝘃𝗶𝗺 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗼𝗺 𝘃 𝗸𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗷𝗶 “𝗡𝗮𝗿𝗮𝘃𝗲 𝗶𝗻 𝗘𝗸𝗼𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗺𝗮”. Prav tako se je tudi letos na lestvici TOP 100 znašla destinacija Podčetrtek.

Slednje je pokazatelj, da sta Rogaška Slatina in Podčetrtek kot prejemnica ZLATEGA ZNAKA SLOVENIA GREEN DESTINATION tudi na globalnem trgu pozicionirana kot okolju in družbi prijazna destinacija.

“Zelena destinacija ni nekaj, kar je projekt, naloga oziroma odgovornost zgolj turistične organizacije. Je nekaj, kar lahko dosežemo samo vsi skupaj – vsi deležniki v destinaciji, tako v javnem, nevladnem kot zasebnem sektorju – in to ne samo v turizmu, temveč na vseh področjih delovanja,” so ob tem sporočili z Občine Rogaška Slatina.

“Čestitke vsem, ki se ste/smo na kakršnikoli način doprinesli k zavidljivemu naslovu. Odbor Top 100 poudarja, da izbor na seznam Top 100 ne pomeni, da je destinacija trajnostna. To pomeni, da se dobro trudi in obeta napredek. Zato se vsak po svoje tudi v bodoče potrudimo, da ostanemo trajnostni,” pa se je ob ponovni mednarodni turistični potrditvi glasilo sporočilo iz Podčetrtka.

Celotno lestvico najdete tukaj.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,518 seconds.