Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 5. 10. do 11. 10. 2020 (divjal brez izpita, prometna nesreča s pobegom, povozil psa,…)


HITREMU VOZNIKU ZASEŽENO VOZILO ZARADI POTEKA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 8.10.2020 so policisti opravljali meritve hitrosti v naselju. Ustavili so voznika, ki je hitrost v naselju prekoračil, pri tem pa vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije. Policija je vozniku vozilo zasegla in zoper njega podala obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

8.10.2020 so bili policisti obveščeni o prometni nezgodi s pobegom v kraju Kristan vrh. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo med dvema voznikoma os. avt. zaradi nepravilnega srečevanja. Povzročitelj je s kraja pobegnil, ne da bi nudil podatke soudeleženemu. Policisti so z ogledom in zbranimi obvestili pridobili dovolj  podatkov, da so še isto noč povzročitelja izsledili. Zoper le tega bo uveden prekrškovni postopek.

POVOZIL PSA

Policija je bila dne 9.10.2020 s strani voznika os. avt. obveščena o povoženju psa na cesti izven naselja Šmarje pri Jelšah. Pes je s kraja pobegnil, na vozilu pa je nastala materialna škoda. Policisti za lastnikom psa poizvedujejo in bodo v primeru izsleditve zoper lastnika uvedli prekrškovni postopek.

PRI UMIKANJU TRAKTORISTU ZAPELJALA S CESTE

Dne 9.10.2020 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nezgodi v Polžanski vasi. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica os. avt. zaradi umikanja vozniku traktorja, ki je vozil po levi, zapeljala v jarek in si poškodovala vozilo. Vozniku traktorja je bil na kraju zaradi prekrška izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

10.10.2020 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na terasi gostinskega lokala na območju občine Podčetrtek. Policisti so na kraju ugotovili, da so se na terasi lokala sprli dve skupini obiskovalcev. Skupina, ki je s prepirom pričela je s kraja pred prihodom policije že odšla. Policisti bodo zbrali dodatna obvestila in zoper kršitelje JRM uvedli prekrškovne postopke.

PROMETNA NEZGODA Z MATERIALNO ŠKODO

Dne 11.10.2020 so bili policisti obveščeni o prometni nezgodi v kraju Mestinje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do PN prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznice os. avt., ki je trčila v pred sabo vozeče kombinirano vozilo. Na obeh vozilih je nastala materialna škoda, poškodovanih oseb ni. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.