Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 5. 10. do 11. 10. 2020 (brat nad brata, večletno psihično in fizično nasilje nad partnerko in otroki, zagorela plinska jeklenka,…)


POROČILO od 12. 10. do 18. 10. 2020

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 12.10.2020 obveščena o vlomu v hišo na območju Lesičnega.  Policisti so na kraju z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja ugotovili, da je NN storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil skozi kletno okno.V notranjosti hiše preiskal prostore, vendar ni ničesar odtujil.  Policisti za storilcem še poizvedujejo, zoper le-tega pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

ZAGORELA PLINSKA JEKLENKA

13.10.2020 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena, da je na območju Šmarja pri Jelšah zagorela plinska jeklenka. Policisti so na kraju z zbranimi obvestili in ogledom ugotovili, da si je ostarela oseba hotela ogreti bivalni prostor kuhinje s tem, da si je sama priključila plinsko jeklenko na plinsko peč. Ko je prižgala peč je na priključku plinske jeklenke zagorelo-slabo tesnjenje. Na kraju so gasilci pogasli nastali požar, ki je zajel tudi že kuhinjske elemente ter jeklenko odstranili iz prostora. Oseba je hotela požar sama pogasiti, posledično je zadobila opeklino po roki. V dogodku je tuja krivda izključena in bodo na Okrožno državno tožilstvo podali poročilo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

13.10.2020 in 15.10.2020 so policisti PP Šmarje pri Jelšah v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, katerega preizkus alkoholiziranosti je pri prvem vozniku pokazal 0.65 mg/l ter pri drugem 0.61 mg/l alkohola. Ker sta si voznika na kraju zagotovila prevoz, jima pridržanje po določbah ZPRCP ni bilo odrejeno. Voznikoma sta bila v skladu  z členom 113/a Zakona o prekrških odvzeti vozniški dovoljenji in prepovedana nadaljna vožnja. O usodi njunih  vozniških dovoljenj in za storjeni prekršek bo odločalo sodišče v Celju.

ODVZETO VOZNIŠKO DOVOLJENJE

Policisti so 14.10.2020 pri nadzoru cestnega prometa zaznali kršitev voznika osebnega avtomobila s tem, da je v ovinku prehiteval predsabo vozeče vozilo preko polne talne označbe. Ugotovljeno je bilo, da gre za voznika začetnika posledično česar mu je bilo v skladu z členom 113/a Zakona o prekrških odvzeto VD in prepovedana nadaljna vožnja. Za prekršek se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške, ki bo tudi odločal o usodi njegovega VD

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

15.10.2020 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščana, da je na območju Kozjanskega v družinskem krogu prišlo do kršitve javnega reda in miru s tem, da je pri besednem sporu brat udaril brata. Ker se vinjeni kršitelj ob prisotnosti policistov, kljub ukazom ni pomiril, temveč je nadaljeval z nedostojnim vedenjem, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve. Pri obvladovanju so bila zoper osebo uporabljana prisilna sredstva-nihče ni bil poškodovan.

Zoper kršitelja bo zaradi kršitve določb ZJRM-1 izdan plačilni nalog.

ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

16.10.2020 so policisti pri varovanju državne meje na območju Kunšperka, neposredno po ilegalnem prestopu državne meje v gozdu prijeli devetnajst oseb, za katere je bilo v postopku ugotovljeno, da gre za ilegalne pribežnike državljane Bangladeša in Pakistana, kateri so se tako izognili mejne kontrole in državno mejo prečkali ilegalno, zunaj mejnega prehoda. Po usmeritvah in sporazumu je bilo vseh devetnajst ilegalnih pribežnikov takoj vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, kateri so tujce tudi sprejeli nazaj.

KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČENI UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

PP Šmarje pri Jelšah je bila 18.10.2020 obveščena, da doma oče razgraja in pretepa mamo in sina. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja kaznivega dejanja so policisti ugotovili, da  osumljeni že več let vrši psihično in fizično nasilje nad izvenzakonsko  partnerko, v prisotnosti obeh sinov – eden je še rnladoleten. Tudi tega dne je osumljeni pod vplivom alkohola vršil psihično nasilje in odrival partnerko, kakor tudi starejšega sina. Zoper osumljenega je bilo odrejeno pridržanje po določbah ZKP, prav tako pa je bil zoper osebo izrečen ukrep prepovedi približevanja oškodovancem. Po zbranih obvestilih bomo zoper osumljenega zaradi suma storitve KD Nasilja v družini in Zanemarjanja mladoletne osebe podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.