Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: od 28. 9. do 4. 10. 2020 (zlomil zapornico in pobegnil, povozil ga je traktor, prijetih več ilegalnih prebežnikov,…)


VLOM V TRGOVINO

28. 10. 2020, smo bili obveščeni, da je neznani storilec vlomil v trgovino ter iz nje odtujil večje število motornih žag. Z dejanjem je podjetje oškodoval za pribl. 7.200 eur.

ZLOMIL ZAPORNICO TER S KRAJA POBEGNIL

29. 10 2020, smo obravnavali prometno nesrečo, ko je voznik tovornega vozila v kraju Bodrišna vas z vozilom trčil v zapornico, ko se je ta spuščala. Voznik je z vožnjo nadaljeval, vendar je bil kmalu s strani policistov izsleden. Kršitelju je bila izdana globa.

VOZILA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

30. 10. 2020 v popoldanskem času smo v naselju Pristava pri Mestinju ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila, ki je v naselju prekoračila omejeno hitrost. V postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil, zaradi česar ji je bilo vozilo zaseženo. Zaradi storjenih prekrškov se bo srečala s sodnikom za prekrške.

Z MOPEDOM PADEL TER ODKLONIL PREIZKUS ALKOHOLIZIRANOSTI

30. 9. 2020, smo v kraju Dvor obravnavali padec voznika mopeda. Voznik se je v postopku do policistov vedel nedostojno. Prav tako je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

POVOZIL GA JE TRAKTOR IN GA HUJE POŠKODOVAL

1. 10. 2020 v popoldanskem času smo bili obveščeni o nezgodi s traktorjem do katere je prišlo v kraju Lemberg. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan na pregibnem traktorju z priključenim kesonom, želel ustaviti delujoči kardan. Pri tem je z nogo stopil med gibljivi del kardana ter pomotoma prestavil prestavno ročico v pogon. Posledično se je traktor pričel premikati ter z zadnjim levim kolesom zapeljal preko desne noge občana. Slednji je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da se je občan v nesreči huje telesno poškodoval.

ZARADI PRETEPA JE BIL PRIDRŽAN

2.10. 2020 okoli 21.00 ure, so policisti na območju Podčetrtka naletela na pretep treh oseb. Ker se ena oseba ni umirila ter s kršitvijo nadaljevala, ji je bilo odrejeno pridržanje. Izdan ji je bil plačilni nalog.

PRIJETJE VEČJE SKUPINE ILEGALNIH PRIBEŽNIKOV

4. 10. 2020, smo v kraju Vonarje izsledili in prijeli 11 ilegalnih pribežnikov državljanov Pakistana in Bangladeša. Osebe so bile pripeljane v prostore PP Šmarje pri Jelšah, kjer so bili izvedeni nadaljnji postopki. Dne 5. 10. 2020, smo vse tujce izročili hrvaškim varnostnim organom.

Vse občane pozivamo, da so pozorni na pojav ilegalnih pribežnikov ter nas o bilo kakšni zaznavi le teh ali morebitni najdbi obuval, oblačil, hrane….obvestijo na številko za nujne klice – 113 oz. na štev. PP Šmarje – 03/818-66-00.

DELOVNA NEZGODA

4. 10. 2020, smo obravnavali delovno nezgodo do katere je prišlo na enem od gradbišč v kraju Olimje. V nesreči se je delavec lahko telesno poškodoval in je sam naknadno iskal zdravniško pomoč v UKC Maribor. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena. Na pristojno okrožno državno tožilstvo bomo podali poročilo.